Prinsessa Madeleinen ja Chrisin kolmas lapsi, prinsessa Adrienne kastettiin kesäkuun 8. päivänä Drottningholmin linnassa. Liikemiehenä työskentelevä Chris ei alun alkaenkaan ollut kiinnostunut prinssin hommasta ja kieltäytyi kuninkaallisesta tittelistä. Se suututti ruotsalaisia. Jos hän olisi tehnyt toisin, joku varmasti motkottaisi verorahoilla ylläpidettävästä kakkosprinssi­puolisosta.
Kuninkaalliset

Floridaan muuttanut prinsessa Madeleine haluaa nyt rauhoittumisaikaa perheelleen – miksi hänen valintojaan aina paheksutaan?

Prinsessa Madeleine teki sen taas! Hän onnistui kääntämään moittivat katseet itseensä, koska ei osallistu joulukuun 10. päivänä Tukholmassa järjestettävään Nobel-juhlaan. Tekipä Madeleine niin tai näin, aina joku ärsyyntyy. Mikä kauniin prinsessan ja hänen perheensä julkisuuskuvassa menee koko ajan pieleen?
Teksti: Minna Juti Kuvat: Erika Gerdemark/Kungahuset, MVphotos

Nobel-palkintojen luovutusjuhlallisuudet gaalaillallisineen joulukuussa ovat yksi naapurimaamme suurimmista ja arvokkaimmista tilaisuuksista. Iltajuhlaan pukeudutaan upeisiin pukuihin. Totta kai ruotsalaiset olisivat halunneet nähdä prinsessa Madeleinenkin juhlaeleganssissaan kruununprinsessa Victorian ja kuningatar Silvian rinnalla – mutta tänä vuonna prinsessaa ei gaalassa nähdä.

Pettymys kääntyy helposti moitteiksi. Niitä ei hillitse edes se, että huhtikuussa kolmannen lapsensa synnyttänyt prinsessa ilmoitti pois jäämisen syyksi lastenhoidon. Ruotsalaiset ovat jo pitkään olleet sitä mieltä, että prinsessa poimii rusinat pullasta ja laistaa kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Ei auta, vaikka Madeleine sanoo elokuussa Tukholmasta USA:n Floridaan muuttaneen perheen tarvitsevan nyt yhteistä rauhoittumisaikaa ja lasten vanhempiaan.

Prinsessa Madeleine ja Chris ovat saaneet arvostelua kasvattajan taidoistaan

Ilmeisesti jokaisessa sadussa pitää sankareiden rinnalla olla ainakin pieniä pahiksia. Ruotsin kuningasperheen tarinassa pahisten roolit ovat langenneet Madeleinen ja hänen puolisonsa, liikemies Christopher O’Neillin harteille. Kruununprinsessa Victoriaa ja hänen perhettään kaikki rakastavat. Prinssi Carl Philipin avioliitto herätti aluksi epäilyjä, mutta glamourmallina ja tosi-tv-tähtenä tunnettu prinsessa Sofia on saanut kansalaiset lämpenemään toisin kuin kuninkaallisesta arvonimestä ja Ruotsin kansalaisuudesta kieltäytynyt Chris. Hän ei halunnut luopua Britannian ja Yhdysvaltojen passeista, eikä olisi ollut sopivaa, jos ruotsalaista kuninkaallista titteliä olisi kantanut jonkin muun maan kansalainen.

Madeleinea on kohdeltu julkisuudessa usein kovalla kädellä. Viime kesänä nyrpisteltiin hänen ja Chrisin taidoille kasvattajina, kun he eivät saaneet nelivuotiasta prinsessa Leonorea aisoihin prinsessa Adriennen kastetilaisuudessa Drottningholmin linnan kappelissa.

Kuninkaalliset lapset on totuttu näkemään hyvin käyttäytyvinä toinen toistaan haastavammissa tilanteissa. Kruununprinsessa Victorian Estelle-tytär esimerkiksi on julkisuudessa aina kuin herran enkeli. Leonore sen sijaan karkasi vanhemmiltaan, riisui kenkänsä ja kiemurteli kappelin lattialla. Vierasjoukosta otettuun yhteiskuvaan tyttönen tuli ikuistetuksi kyykkysillään ja paljasjaloin.

Tilanne päällä Victorian 40-vuotisjuhlissa viime heinäkuussa. Madeleinen ja Chrisin lapset Leonore ja Nicolas villiintyivät myös pikkusisarensa ristiäisissä. Siitä seurasi kansalaisilta moitteita. Eikö kuitenkin ole vapauttavaa nähdä, että lapset ovat aina lapsia?

Missä prinsessa Madeleinen ja perheen pitäisi asua?

Madeleinen ja Chrisin koko yhdessäolon ajan on puhuttu myös siitä, missä heidän pitäisi asua. Jostakin syystä ruotsalaisille on ollut tärkeää, että prinsessa asuisi Ruotsissa. Jatkuva muuttaminen Yhdysvaltojen, Britannian ja Ruotsin välillä ei ole ollut kansalaisten mieleen. Elokuinen ilmoitus, että perhe muuttaa Floridaan Miamiin, ei kuitenkaan tullut kenellekään yllätyksenä.

Madeleine, Chris ja lapset asettuivat Floridassa uuteen kotiin. Chris myi omalla tontilla sijainneen merenrantatalonsa, jossa muun muassa kuningatar Silvia viihtyi lomillaan hyvin. Koska uusi koti on aidatulla alueella naapureiden läheisyydessä, syy kodinvaihtoon oli todennäköisesti turvallisuus.

Miksi Madeleinen ja Chrisin suhde voi hyvinkin olla kestävämpi kuin on uumoiltu? Mitä tekemistä Chrisin äidillä Eva O’ Neillilla on ollut Donald Trumpin ja prinssi Charlesin kanssa? Miksi muuton Floridaan voi ymmärtää Madeleinen valintana perheensä hyväksi? Lue juttu Annasta 48/18. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X