Ihmiset

Julia Sangervo käytti teininä huumeita pahaan oloon – ”Nyt minulla on poliittista vaikutusvaltaa ja minua toivottavasti kuunnellaan”

Nuorena Julia Sangervo sairastui psyykkisesti ja ajautui huumeidenkäyttäjäksi. Nyt hän on psykologi, joka toivoo, että menneisyyden kokemukset auttavat häntä auttamaan muita.

Teksti:
Tiina Suomalainen
Kuvat:
Sara Pihlaja

– Mielenterveyskriisin ­kustannukset ovat 11 miljardia euroa ­vuodessa. Kyseessä on siis myös suuri taloudellinen ongelma, sanoo Julia Sangervo.

Nuorena Julia Sangervo sairastui psyykkisesti ja ajautui huumeidenkäyttäjäksi. Nyt hän on psykologi, joka toivoo, että menneisyyden kokemukset auttavat häntä auttamaan muita.

Uhkaavat pilvet eivät vyörykään ylle, vaan kaartavat ohi. Näsijärvi kimmeltää auringonpaisteessa kuin sille olisi ripoteltu timantteja. Yksinäinen purjevene seilaa sivutuulessa. Julia Sangervo istuu Tampereen Lapinniemen pienessä rantapaviljongissa ja viittoo järvelle päin.

Tuosta laiturista tuolla hän pulahtaa päivittäin uimaan. Tai sitten hän pyöräilee Lapinniemen kärkeen Rauhaniemen kansankylpylään saunomaan ja uimaan.

Hänelle luonto on niin olennainen mielenterveyden kannattelija, että hän aikoo asua vastedes aina lähellä luontoa.

Julia Sangervo on 29-vuotias psykologi ja varakansanedustaja. Hän on myös hyvinvointialuevaltuutettu ja mielenterveysvaikuttaja. Opiskeluaikoina hänet valittiin vuoden psykologian opiskelijaksi ja hänen ilmastonmuutosahdistusta käsitellyt gradunsa palkittiin.

Kun Julia päätti lähteä politiikkaan, hän pääsi heti aluevaltuustoon, lähes nollabudjetilla. Eduskuntavaaleissa hän sai Pirkanmaan vihreistä toiseksi eniten ääniä Oras Tynkkysen jälkeen ja pääsi melkein läpi.

Hän on usealla mittapuulla menestyvä nuori aikuinen, ja moni voi ajatella, että hän on saanut menestyksensä helposti.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X