Kauneus

Älä anna kesän vahingoittaa hiuksiasi – 7 vinkkiä kesähiusten hoitoon

Hiukset pysyvät kunnossa kesähelteilläkin näillä kätevillä ja helpoilla hoito- ja muotoiluohjeilla.
Teksti: Oili Urmas Kuvat: iStock

1. Pese ja kosteuta

Jos uit merivedessä tai klooria sisältävässä uima-altaassa, muista pestä hiuksesi päivän päätteeksi. Ota käyttöön kosteuttava hoitoaine, sillä kloori- ja merivesi kuivattavat hiuksia ja tekevät niistä hauraat.

2. Suojaa väriä

Jos et halua, että hiusvärisi haalistuu, suojaa pääsi hatulla ja käytä uv-suojan sisältäviä hiustuotteita. Sävyttävät sampoot ja hoitoaineet pitävät väriä yllä ja antavat kiiltoa hiuksiin.

3. Anna kampaajan värjätä

Haluatko uuden sävyn hiuksiisi? Varmin tapa saada toivomasi lopputulos on käydä kampaajalle. Auringon kuivattama hius on huokoinen, joten se voi imeä yllättävän paljon väriä. Ammattilainen osaa arvioida parhaan sävyn, jotta hiuksista ei tule liian tummat.

4. Kaivovesi voi tehdä tepposet

Jos olet käyttänyt hiusten pesuun kaivovettä, hiuksiin on voinut jäädä metallijäämiä mineraalipitoisesta vedestä. Tästä kannattaa kertoa kampaajalle, jotta hän osaa puhdistaa hiukset ennen värjäystä. Muuten vaarana on, että vaaleat hiukset ovatkin vihertävät värjäyksen jälkeen.

5. Tee kiharat sukilla

Oletko lähdössä mökiltä lavatansseihin ja muotoiluvälineet jäivät kotiin? Voit kihartaa hiukset kiertämällä suortuvat sukkien ympärille. Toinen vaihtoehto on käyttää foliosuikaleita, joiden ympärille kieputat hiukset.

6. Vältä pörrö

Jos peset hiuksesi illalla, ne kannattaa kuivata ennen nukkumaan menoa. Muuten hiukset muuttuvat helposti pörröisiksi.

7. Kätevä kuivasampoo pelastaa

Reissussa hiusten pesu ei ole aina mahdollista. Varaa pika-avuksi kuivasampoo, joka poistaa rasvaisuutta ja raikastaa hiuksia. Kuivasampoo antaa hiuksiin myös lisää tuuheutta.

Asiantuntijat: Kevin Murphy -kouluttaja Juha-Matti Manninen ja Morocconoil-kouluttaja Angelo Fraccica

Lue myös:

Irti hiusten värjäyskierteestä

Peitä juurikasvu ja muut yllättävät vinkit kuivasampoon käyttöön

Kolme helppoa kesäkampausta

Näin teet ranskalaisen letin

Näin teet hollantilaisen letin

Näin teet kalanruotoletin

X