Kauneus

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Teksti:
Anna.fi

Luonnonkosmetiikkaa kuulee usein sanottavan kalliiksi. Tänä päivänä valikoimaa löytyy kuitenkin hinnan ja laadun suhteen laidasta laitaan markettituotteista ekslusiivisiin ja ainakin toistaiseksi tuotteiden hinnan ja laadun voi sanoa kulkevan erittäin hyvin käsi kädessä.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat lähes poikkeuksetta kalliimpia kuin synteettisessä kosmetiikassa. Kylmäpuristettujen kasviöljyjen, kasviuutteiden ja eteeristen öljyjen valmistaminen on huomattavasti kalliimpaa kuin vaikkapa mineraaliöljyjen ja valmistus sisältää useita eri vaiheita kasvien viljelystä ja keräämisestä lähtien, joten hinta selittyy jo pelkästään tällä. Luomuviljellyt raaka-aineet ovat myös aina kalliimpia kuin tavanomaisesti tuotetut.

Jos iholleen haluaa tarjota parasta mahdollista laatua ja tehokkuutta, kannattaa tutkailla esimerkiksi kosteusvoiteiden kohdalla inci-luetteloiden alkupäätä, eli voidepohjaa, jossa aineet ovat paljousjärjestyksessä. Tehokkaassa tuotteessa on puhdistetun veden lisäksi tai sen sijasta käytetty erilaisia kukkaisvesiä tai kasvimehuja. Voide sisältää aina myös emulgaattorin sekä sen koostumusta parantavia aineita.

Usein edullisen tuotteen voidepohjan inci-luettelossa on ensimmäisenä vesi, sitten glyseriini, emulgaattori sekä joukko tuotteen koostumukseen vaikuttavia aineita ja vasta sen jälkeen kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Mitä monipuolisemmin voide sisältää eri kasviöljyjä, sitä tehokkaammin se ravitsee ihoa, kannattaa siis kiinnittää huomiota millaisia öljyjä voide sisältää ja missä kohtaa inci-luetteloa ne esiintyvät – mitä aiemmin, sen parempi. On kuitenkin syytä muistaa, että luettelo ei kerro aineiden todellista määrää.

Tuotteen tehoraaka-aineina käytetyt kasviuutteet esiintyvät yleensä inci-luettelon puolessa välissä tai sen jälkeen. Jos tuotetta markkinoidaan aivan inci-listan loppupäästä löytyvällä kasviuutteella, ei puhuta välttämättä kovin tehokkaista määristä. Toisaalta uutteet ovat niin voimakkaita ettei niitä sellaisenaan voikaan iholle käyttää. Inci-listan loppupäässä olevat alle 1 % tuotteen aineista ovat satunnaisessa järjestyksessä, näitä ovat mm. väri- ja säilöntäaineet sekä hajusteet.

Tuotteessa maksaa lisäksi aina myös pakkaus sekä markkinointi, jonka vuoksi luonnonkosmetiikka on hinta-laatusuhteeltaan synteettistä usein parempaa, jos verrataan keskenään kahta saman hintaluokan tuotteita.

Jos jossain tuotteessa haluaa pihistää, kannattaa tehdä se puhdistusaineessa ja suihkutuotteissa, sitten vartalovoiteessa. Eniten kannattaa panostaa kasvoille jätettävään tuotteeseen, eli kasvoveteen ja kosteusvoiteeseen. Kylmäpuristetut kasviöljyt ovat loistavia tehotuotteita iholle iltaisin. Jos iholla on jotain erityisongelmia, kuten paljon epäpuhtauksia, kannattaa panostaa myös laadukkaaseen kuorintaan, naamioon ja seerumiin.

Edullisia, marketeista ja ekokaupoista löytyviä luonnonkosmetiikkasarjoja

Marketeista löytyvä luonnonkosmetiikkasarja Urtekram tarjoaa laajan valikoiman perustuotteita päivittäiseen ihonhoitoon ja hygieniaan ja pakkauksetkin ovat ilahduttavan näköisiä. Kokeile sarjan hammastahnoja.

Suomalainen Flow-kosmetiikka on edullinen ja laadukas sarja kasvojen- ja vartalon ihon päivittäiseen hoitoon. Valikoimasta löytyy myös mineraalimeikkivoide. Sarjan merisuolaa sisältävät vartalokuorinnat ovat ihanan tuoksuisia, tehokkaita ja tepsivät loistavasti selän ihon epäpuhtauksiin.

Saksalainen Lavera on ollut jo usean vuoden ajan Suomen markkinoilla ja sen saatavuus myös marketeista on hyvä ja hinnat kohtuulliset. Laajasta valikoimasta löytyvät tuotteet jokaiselle ihotyypille ja koko perheelle, miestentuotteet, täysin hajusteeton tuotelinja Neutral sekä meikit. Tärppituotteita ovat ihanat suihku- ja vartalotuotteet, joissa on todella herkulliset tuoksut.  Koko perheelle sopivia Basis Sensitive –tuotteita voisi kutsua ”luonnonkosmetiikan Niveaksi”.

Ranskalainen Cattier on kohtuuhintainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka valikoimasta löytyvät hyvät perustuotteet kasvojen-, vartalon- ja hiustenhoitoon sekä miestentuotteet. Tärppituotteita ovat erilaiset savipohjaiset naamiot.

Latvialainen Madara on hinta-laatusuhteeltaan ensiluokkainen ja sen saatavuus tavarataloista ja ekokaupoista on hyvä. Valikoimasta löytyvät kasvojenhoitotuotteet kaikille ihotyypeille sekä hyvät vartalon- ja hiustenhoitotuotteet. Kemikaalicocktail-blogia kirjoittavan Noora Shinglerin kanssa yhteistyössä kehitetyistä koko perheen Pihlaja-tuotteista on tullut Suomessa valtavan suosittuja.

Katjan testaamat ja hyväksi havaitsemat hittituotteet edullisempien tuotteiden joukosta

Puhdistusaine

Madara Syväpuhdistusvaahto

Kaikkien ihotyyppien hittiputsari vaahtoaa muhkeasti ja puhdistaa meikin hyvin sekä sopii myös silmämeikille.

Cattier All in one -puhdistusvesi

Miselli- eli puhdistusvesi, joka on täysin hajusteeton ja alkoholiton. Erityisen hyvä valinta kuivalle ja herkälle iholle, sillä se ei pese ihon omaa suojakelmua pois. Riittoisa, 300 ml pakkaus.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Kasvovesi

Madara Pehmentävä Kasvovesi

Kaikille ihotyypeille sopiva kosteuttava ja pehmentävä kasvovesi, joka sisältää ruusuvettä ja rauhoittavaa kamomillauutetta. Sekaiholle iholle löytyy Tasapainottava Kasvovesi ja rasvaiselle Syväpuhdistava Kasvovesi.

Cattier Rauhoittava Kasvovesi

Ihanan virkistävä suihkutettava ja alkoholiton kasvovesi, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Sisältää ruusu- ja kamomillavettä sekä kehäkukkauutetta.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Kosteusvoide

Madara Pihlaja Daily Defence Cream

Koko perheen monitoimivoide, joka sopii kasvoille, käsille, huulille ja kuivimmille alueille vartalolla, kuten kyynärpäihin. Suojaa ja ravitsee ihoa tehokkaasti vaativissa sääolosuhteissa sekä korjaa viiman ja pakkasen kuivattamaa ihoa. Erityisesti atoopikoille sopiva voide.

Cattier Anti-Wrinkle Voide Kasvoille

Hajusteeton, uudistava ja ihoa kirkastava kosteusvoide, jossa on laadukas ja silkkinen koostumus. Jättää ihon pinnan sileäksi ja tasoittaa juonteita, meikki levittyy kauniisti voiteen päälle. Sopii kaikille ihotyypeille.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Ihoöljy

Flow Kosmetiikka Arganöljy

Edullinen kylmäpuristettu luomuarganöljy. Arganöljy sopii kaikille ihotyypeille. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia sekä korjaavia rasvahappoja ja sitä käytetään usein ikääntyvän ihon hoidossa parantamaan ihon elastisuutta sekä hidastamaan ryppyjen ja juonteiden syntymistä. Sopii myös hiuksille sekä kynsinauhoille.

Flow Kosmetiikka Ruusunmarjaöljy

Edullinen kylmäpuristettu luomuruusunmarjaöljy. Sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia ja on oivallinen ikääntyvän ja kuivan ihon hoidossa. Loistava tuote myös arpien ja auringon polttaman ihon hoitoon. Öljyjä kannattaa käyttää iltaisin kasvoveden ja kosteusvoiteen levittämisen jälkeen pari tippaa tai sekoittaa kosteusvoiteeseen.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Kuorinta

Madara AHA Kirkastava Kuorintanaamio

Erittäin tehokas AHA-happokuorinta kasvoille. Edullisten tuotteiden ehdoton hittituote, jonka vaikutus on silminnähden tehokas. Sopii normaalista rasvaiselle iholle. Erityisen hyvä valinta suurihuokoiselle ja tukkeumaiselle iholle sekä pigmenttihäiriöihin ja juonteisiin. Jos iho on herkkä ja ohut, tämä kuorinta kannattaa silloin jättää hyllyyn.

Cattier Savikuorinta Kasvoille

Kaikille ihotyypeille sopiva kuorinta, joka sisältää ihanan virkistävää ja viilentävää piparminttuöljyä. Kuorivat rakeet ovat niin hellävaraiset ja pehmeät, että tästä kuorinnasta pitävät myös herkkä, ohut ja kuiva iho. Tuoksu on huumaava!

Naamio

Madara Ultra Purifying Detox Mask

Tukkeumaisen ja rasvoittuvan ihon tehotuote, joka imee tehokkaasti epäpuhtauksia pois iholta, supistaa ihohuokosia ja juonteita, kirkastaa ihoa sekä tasoittaa ihon pintaa. Ei sovi kuivalle ja herkälle iholle.

Cattier Savinaamio Herkälle Iholle

Punaista savea sisältävä hellävarainen naamio kuivalle ja herkälle iholle, joka kosteuttaa ja kirkastaa ihoa. Cattierin naamioille tyypilliseen tapaan tuoksuu ihanasti piparmintulle.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet
Lavera minikokoiset naamiot

Yksittäispakatut naamiot, josta riittää noin kahteen käyttökertaan on edullinen tapa hemmotella ihoaan silloin tällöin tai pakata naamio mukaan matkalle. Minttunaamio puhdistaa rasvaista ihoa, Calendula-naamio tasapainottaa ja kosteuttaa normaalia ja sekaihoa, My Age –naamio kiinteyttää, kosteuttaa ja ravitsee ikääntyvää ihoa ja Wild Rose-naamio kosteuttaa kuivaa ihoa.

Shampoo

Madara Nourish and Repair Shampoo

Kuiville ja käsitellyille hiuksille sopiva muhkeasti vaahtoava shampoo.

Cattier Bambu-uute Shampoo

Kosteuttava shampoo kuiville hiuksille, joka pesee tehokkaasti ja vaahtoaa hyvin.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Hoitoaine

Madara Nourish and Repair Hoitoaine

Rrittäin silottava ja ravitseva hoitoaine, joka tekee hiuksista helposti kammattavat. Tämä Madaran tuote ei ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa sen sisältämän Distearylethyl Dimonium Chloriden vuoksi, joka on hiuksia silottava ainesosa.

Cattier Granaattiomena Hoitoaine

Kaikille hiustyypeille sopiva hoitoaine, joka kosteuttaa ja selvittää hiukset hyvin, mutta tavallista kuivempi tai erittäin käsitelty (kuten vaalennettu) hius saattaa jäädä kaipaamaan lisää kosteutta.

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan ABC ja sen hyödyt ihonhoidossa
Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet
Täydellinen meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla
Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Superfoodit hidastavat kehon hapettumista

X