Kauneus

Ellien testissä Ultratone-kasvolaite

Teksti:
Anna.fi

Kauneushoitoloiden kalliit anti-age-hoidot eivät aina houkuttele ja siksipä Ultratone-kotihoitolaite kuulostaa lupaavalta. Sen tulisi toimia hellänä anti-age-kasvohoitona ja vaihtoehtona kirurginveitselle. Laite lupaa kiinteyttää ja kohottaa kasvoja. Ellit testasivat, pitikö lupaus.

Ultratone Facial Plus -kasvolaite (299 €)

Mikä: Ultratone on luonnollinen menetelmä kasvojen kiinteyttämiseen, kohottamiseen ja nuorekkaan ulkonäön aikaansaamiseen. Laite sopii käytettäväksi sekä kauneushoitoloissa että säännöllisenä kotihoitona. Ultratone Facial Plus harjoituttaa hellävaraisesti herkkiä kasvo- ja kaulalihaksia ehkäisten näin ryppyjen syntyä sekä kasvojen ennenaikaista ikääntymistä.
Lupaus: Facial Plus -laitteen avulla pitäisi voida unohtaa kalliit kosmeettiset leikkaukset ja laserhoidot. Säännöllisen Facial Plus -hoidon vaikutukset tulisivat olla seuraavat:

• kasvojen kudokset puhdistuvat kuona-aineista
• kasvolihakset kiinteytyvät ja kohoavat
• pintarypyt vähenevät
• juonteet madaltuvat
• pintaverenkierto elpyy
• kasvojen terve väri ja nuoruuden hehku palaavat
• nestekierto paranee
• turvotus vähenee

Laila, 29

Käytin lähinnä Ultratone-laitteen lymfa-ohjelmaa, mutta kokeilin myös anti-age-säätöä. Lähestyn kolmeakymppiä, mutta ryppyjä minulla ei vielä juuri naururyppyjä lukuun ottamatta ole. Raikkaampaa ulkonäköä ja pintaverenkierron elpymistä kuitenkin kaipaa aina.

Lymfassa sähköimpulssia ei kuulu juuri tuntea, joten säädin vastuksen eli impulssin tehon hyvin pienelle. Ohjelman läpi käyminen koko kasvoilla oli melko hidasta ja minun piti pitää peiliä koko ajan holleilla, jotta pystyin asettelemaan laitteen oikeaan kohtaan kasvoilleni.

Ultratone-laitteen mukana tuli ohjekirja, jossa oli tarkat ohjeet laitteella tehtäville neljälle (mikrovirtaohjelma, kasvojen kohotus ja kiinteytys, lymfa- ja kuona-aineiden poisto ja nuorekkuuden ylläpito) eri ohjelmalle ja niille pisteille, joihin laite piti kasvoille kussakin ohjelmassa asettaa. Lymfa-ohjelmassa oli seitsemän pistettä puolelle kasvoja eli yhteensä 14 kohtaa, joissa laitetta piti pitää kerrallaan reilun minuutin ajan. Laitteen käyttö ei sattunut, mutta vaikka lymfa-ohjelmassa impulssi on hyvin heikko, nenän ja suupielen välisessä nasolabiaalijuonteessa impulssi tuntui hampaissa hieman epämiellyttävältä, ikään kuin vihlonnalta. 

Halutessaan ”kierroksen” kasvoilla olisi voinut tehdä 1-3 kertaa saman hoitokerran aikana, mutta kärsivällisyyteni ei riittänyt kuin yhteen kierrokseen per hoitokerta. Minulta kului kierroksen tekemiseen noin 15-20 minuuttia ja koin sen melko työlääksi, sillä ennen laitteen asettamista kullekin pisteelle siihen tuli levittää impulssin iholle johtavaa geeliä. Kun lisäksi tarvitsin peiliä pisteiden vaihdon välillä, jotta pystyin ohjekirjaa apuna käyttäen asettamaan laitteen oikeaan kohtaan kasvoilleni, oli hoito parasta tehdä keittiön pöydällä. Joku näppärämpi pystyisi varmaan samalla katsomaan teeveetä, mutta minä tyydyin lukemaan lehteä sen ajan, kun laite hoiti kutakin pistettä.   

Välittömästi hoidon jälkeen kasvoni näyttivät ehkä hieman raikkaammilta, mutta kovin suurta muutosta aiempaan en huomannut. Sellaista tosin lymfa-hoidossa ei ehkä ollut tarkoituskaan huomata.

Kokeillessani anti-age-ohjelmaa säädin vastuksen sen verran kovalle, että tunsin selvästi laiteen värähdyttelevän kasvolihaksiani. Se tuntui todelliselta kasvojumpalta ja ehkä jatkossa kokeilen myös anti-age ohjelmaa säännöllisessä käytössä. Vaikken vielä koe sitä varsinaisesti tarvitsevani, vanhenemisen ulkoisten muutosten ennaltaehkäisy on tietenkin sitä tehokkainta anti-age-hoitoa. Lymfa-hoidon pitäisi myös tukea anti-age-ohjelmia, joten tehokkainta olisikin käyttää laitteen kaikkia ohjelmia säännöllisesti.

Ultratone-kasvolaite on mielestäni hyvä kasvojumppari ja -hieroja, mutta koska itse koin sen käytön melko työlääksi en suosittelisi sitä kärsimättömille henkilöille tai sellaisille, jotka haluavat saada näkyviä tuloksia välittömästi. Sen sijaan niille, jotka jaksavat käyttää laitetta säännöllisesti vähintään kaksi kertaa viikossa, se on mielestäni kelpo kotihoitolaite.    

Katriina, 40

Laitteen käyttöönotto vaatii hieman perehtymistä. Luin ohjeet monta kertaa läpi ennen varsinaisen käytön aloittamista, sillä ohjeet olivat paikoitellen mielestäni hieman epäselvät. Pelkäsin aluksi, että säädän laitteen jotenkin väärin ja saan ”jättimäisen sähköiskun” heti kättelyssä. Tämä pelko oli tietenkin aivan turha, mutta jostain syystä tämän tyyppinen sähkövempain sai tavaamaan ohjeita ihan eri tavalla kuin joku muu vimpain.

Kuljetut kilometrit näkyvät jo kasvoillani. Varsinkin silmänympärykset ovat keränneet lukuisia hienoisia juonteita. Ihohuokoseni ovat myös laajentuneet ja näin ollen iho ei näytä enää yhtä hehkuvalta kuin takavuosina. Otsassa näkyy myös vaakaryppyjä.

Laitteen käyttäminen vaatii pitkäjänteisyyttä, eikä sitä ei ole suunniteltu hätähousujen käyttöön. Käyttö kannattaa opetella huolellisesti ohjekirjan ja peilin avulla, jotta voi käyttää sitä myöhemmin vaikka tv:n katselun yhteydessä. Kuusi viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika tulosten aikaansaamiseen. Jos matka on tylsä, motivaatiokin saattaa lopahtaa.

Käytin useita eri ohjelmia, mutta eniten anti-age–ohjelmaa. Aluksi säädin sähköimpulssin alhaiseksi, mutta testailun myötä nostin ”panoksia”. Sähköimpulssi tuntuu pieneltä nykäykseltä iholla. Se ei satu, mutta käsiteltäessä nenän ja suupielen välistä nasolabiaalijuonnetta impussi tuntuu hieman oudolta purukalustossa.

Heti käsittelyn jälkeen kasvot tuntuivat samalta kuin niitä olisi jumpattu. Ihan miellyttävä tunne siis. Iho ehkä myös hieman hehkui. Testauksen suurin tulos oli ihon napakoituminen. Juonteet ovat samoilla tutuilla paikoillaan, mutta hieman vaatimattomampina kuin aikaisemmin. Testaus ei varmasti korvaa kasvojen kohotusta, mutta eipä toisaalta ole tarvinnut kärsiä leikkaukseen liittyvistä kivuista tai lompakon keventymisestä.

Lue lisää: Ultratone

X