Eroon mustapäistä 10 minuutissa? Testasimme kohutun Blackhead Killer -naamion
Mustapäänaamion voi levittää koko kasvoille tai vain ongelma-alueille.
Kauneus

Eroon mustapäistä 10 minuutissa? Testasimme Blackhead Killer -kasvonaamion

Mustapäiden hoitoon on kehitetty lukuisia tuotteita, mutta harva niistä on kuohuttanut kauneuspiirejä niin kuin ihmetuotteeksi julistettu Blackhead Killer -naamio. Testasimme, miten tehokas tuote oikeasti on.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock, Hilppa Alanko

Blackhead Killer -naamio lupaa viedä mustapäät, finnit ja epäpuhtaudet mennessään – YouTube on täynnä videoita ihmetuotteeksi hehkutetusta mustapäänaamiosta. Tuotteen mainosvideoissa näytetään, miten kasvonaamio suorastaan imee mustapäät itseensä ja naamion poistamisen jälkeen mustapäät ovat enää vain muisto poistetun tuotteen sisäpinnassa.

Aivan halpaa mustapäiden karistaminen Blackhead Killerillä ei kuitenkaan ole. Viiden yksittäispakatun naamion paketti maksaa noin 20 euroa. Koska tuotetta ei ainakaan toistaiseksi myydä Suomen kivijalkakaupoissa, naamioiden hinnan lisäksi täytyy varautua maksamaan myös mahdolliset postituskulut.

Eroon mustapäistä 10 minuutissa? Testasimme kohutun Blackhead Killer -naamion

Yksi pakkaus sisältää viisi yksittäispakattua naamiota.

Miten naamion käyttäminen ja pois ottaminen onnistuu?

Ohjeet kasvonaamion käyttöön ovat harvinaisen yksinkertaiset: levitä tuote kasvoille, odota 10 minuuttia ja irrota naamio kasvoilta sen jälkeen hellävaraisesti. Videoista olen nähnyt, että naamion pitäisi jähmettyä kasvoille ja irrota yhtenä palasena vaikutusajan jälkeen.

Ennen naamion käyttöä puhdistan ja pesen kasvoni. Musta venyvä mönjä on helppo levittää kasvoille. En levitä naamiota ihan orjallisesti kaikkialle kasvoilleni, sillä ongelma-alueeni on nenäni. Sitten vain odotellaan.

10 minuutin jälkeen kasvonaamion irrottaminen on helppoa eikä satu lainkaan. Naamiosta jää pari pientä mustaa tahraa kasvojeni iholle, mutta ne on helppo pestä pois lämpimällä vedellä.

Eroon mustapäistä 10 minuutissa? Testasimme kohutun Blackhead Killer -naamion

Naamio lähtee helposti irti ihosta.

Ihoni punoittaa vahvasti, mutta on myös ihmeen pehmeä ja jopa kosteutetun oloinen. Naamion käytön jälkeen suositellaan käyttämään kosteusvoidetta, joten sivelen tavallisesti käyttämääni apteekin peruskosteusvoidetta kasvoilleni.

Mainosvideoissa poistetun naamion sisäpinnalle jää ihosta todella paljon karstaa, jollaista minun naamioni sisäpinnalla ei juurikaan näy. Alan miettiä, lähtikö mustapäitä nyt ollenkaan.

Eroon mustapäistä 10 minuutissa? Testasimme kohutun Blackhead Killer -naamion

Käytetyn naamion sisäpintaan ei jäänyt juurikaan ihoa tai talia niin kuin YouTube-videoissa.

 

Näin mustapäistä pääsee eroon kotona ilman nipistelyä – 6 keinoa

Miten hyvin Blackhead Killer tehoaa mustapäihin?

Siirryn peilin eteen tarkastelemaan lopputulosta. Ainakin nenän pinta on paljon sileämpi – ja punaisempi – kuin ennen naamiota. Tökkään nenääni sormellani hieman sivulle, jotta pääsisin näkemään paremmin, miltä ihohuokoset näyttävät. Huomaan, että pelkkä nenän tökkäys saa mustapään työntymään ihohuokosesta. Mitä ihmettä!

Tiedän, ihoa ei saisi puristella, mutta en voi vastustaa kiusausta pieneen närppimiseen. En siis varsinaisesti puristele ihoa, vaan painan sitä vanulapulla, johon lähtee helposti melko paljon talia. Olen joskus kokeillut samaa esimerkiksi suihkun jälkeen, mutta mustapäät ovat olleet todella tiukassa silloinkin, eikä vanulappuun ole jäänyt mitään.

Olin alkuun hyvin skeptinen, sillä ihmeitä lupaavat tuotteet harvoin lunastavat lupauksiaan. Vaikka mustapäistä ei pääse tälläkään tuotteella kerralla eroon, alan uskoa, että naamion pidempiaikainen käyttö suosituksen mukaisesti kerran viikossa voisi auttaa ainakin vähentämään mustapäiden määrää.

Ensi kerralla kuitenkin muistan, että en käytä naamiota aamulla työpäivänä – sekä nenäni (jota naamion käytön lisäksi vielä painelin vanulapulla) että poskeni (joihin en koskenut naamion poistettuani) helottivat punakoina vielä puoli tuntia käsittelyn jälkeen, jolloin minun oli jo pakko alkaa meikata töihin lähtemistä varten.

Eroon mustapäistä 10 minuutissa? Testasimme kohutun Blackhead Killer -naamion

Vasemmalla oleva kuva on otettu ennen naamion käyttöä ja oikealla puolella oleva 15 minuuttia naamion käytön jälkeen samassa tilassa ja samassa valaistuksessa.

Lue myös muita testikokemuksia:

Toimiiko luonnonmukainen hampaiden valkaisu? Testasimme kohutun aktiivihiilijauheen

Mitä vartalolle ja mielelle tapahtuu, jos joogaa joka päivä kuukauden ajan? Testasimme!

Apua talven kuivattamalle iholle – testasimme seitsemän apteekin seerumia

Testasimme kuivashampoot – yksi sai täydet 10 pistettä!

Kaikki testaukset

X