Kauneus

Helsinki Ink 2011: Tatuoinnit keräävät ihmisiä Kaapelitehtaalle – Katso kuvat tapahtumasta!

Teksti: Anna.fi

Helsinki Ink 2011: Tatuoinnit keräävät ihmisiä Kaapelitehtaalle – Katso kuvat tapahtumasta!Kansainvälisiin mittasuhteisiin kasvanut Helsinki INK järjestetään entistä laajempana Kaapelitehtaalla 25.-27.3.2011. Jo seitsemännentoista kerran järjestettävässä tapahtumassa pääsee nauttimaan taidokkaasta tatuointitaiteesta niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin vahvuuksien voimin.

Tapahtuman kaukaisimmat taiteilijat saapuvat Etelä- ja Pohjois-Amerikasta. Kokonaisuudessaan Kaapelitehtaalla nähdään 100 näytteilleasettajaa, joista 25 on suomalaista ja 65 on ulkomaista tatuoijaa. Tatuointitaiteeseen erikoistuneita kauppoja messuilla on 10.

Messujen kiihtyvä kasvu

Ensimmäisen kerran Finnish Tattoo Artist Association ry järjesti Helsinki Ink tatuointitapahtuman vuonna 1995 vanhalla ylioppilastalolla nimellä Helsinki International Tattoo Convention. Tänä vuonna messujen laajentuessa kävijäennätyksen odotetaan menevän rikki edellisten vuosien tapaan.

– Suomessa tatuointikulttuuri on vasta nousussa, mutta totta kai television tuoma julkisuus tatuointitaiteelle on tuonut tatuoinnit lähemmäksi isoja massoja, Finnish Tattoo Artist Accosiation ry:n puheenjohtaja Tony Raita kertoo.

Monipuolisen ja tarkkaan valitun taiteilijajoukon avulla kävijöillä on mahdollisuus tutustua laajaan valikoimaan eri tatuointityylisuuntien artisteihin. Messukävijöillä on myös mahdollisuus toteuttaa omat tatuointihaaveensa varaamalla taiteilijoilta tatuointiaikoja. Nousevia tatuointitrendejä ovat latinotyylin mustanharmaat perhekeskeiset kuvat sekä edelleen vahvistuva japanilaiseen perinteeseen pohjautuva tatuointityyli.

– Ulkomaalaisten artistien lukumäärää on kasvatettu entisestään, ja tuomme vain aikaisemmilta vuosilta hyväksi todettua ohjelmaa yleisölle. Suurin pohjatyö messujen kannalta on tehty kiertämällä ja työskentelemällä ulkomailla järjestettävissä tatuointitapahtumissa. Helsinki Ink:n pääjärjestäjät ovat myös itse tatuoijia, joten on helpompi ymmärtää myös artistien tarpeet, sanoo Tony Raita.

Rentoa ajanviettoa tatuointitaiteen lomassa

Kolmen päivän aikana messuilla on luvassa monipuolista oheisohjelmaa niin kilpailujen, live-musiikin kuin erilaisten näytöksien muodossa. Erikoisohjelmana nähdään tatuointiteemailta Bäkkäri-baarissa. Jokaisen messupäivän päätteeksi valitaan myös ”the best of the day” -tatuointi.

– Tapahtuman suosio ulkomaalaisten keskuudessa johtuu tapahtuman hyvästä järjestelystä ja suomalaisten maineesta rentoina tyyppeinä, sanoo Kimmo Rosti, Helsinki Inkin tapahtumakoordinaattori.

Perinteikäs tatuoijien maalaamien taiderullalautojen hyväntekeväisyystaidenäyttely järjestetään messujen yhteydessä. Taidenäyttelyn tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hyväntekeväisyysjärjestö World Visionille. Viime vuonna lahjoitussumma oli 3220 euroa.

Lue lisää: Helsinki Ink

X