Kauneus

Kuivan ihon kosteutus – Ellien testissä Cryolift-kasvohoito

Teksti:
Anna.fi

Kuiva iho on yleinen vaiva etenkin talviaikaan. Ellit testasi ihoa elvyttävää ja kosteuttavaa Cryolift-kasvohoitoa Ihoakatemian Kauneuskeskuksessa. Lue, miltä hoito tuntui ja millaiset tulokset sillä saatiin.

Ihoakatemian tilat Helsingin keskustassa ovat raikkaat ja tunnelma rauhallinen.

Cryolift-kasvohoito

Mistä on kyse? Cryolift on Laboratoires Filorga Paris’n kehittämä ihonhoitomenetelmä, joka perustuu lääketieteelliseen tutkimukseen. Hoidossa ihoa viilennetään hallitusti, jotta ihon aineenvaihdunta ja verenkierto paranisivat. Hoidossa käytetään tavoitteista riippuen ihoa uudistavia, kiinteyttäviä tai kosteuttavia seerumeita. Hoito tehdään yleensä kerran viikossa, kuuden hoitokerran sarjana.

Mitä maksaa?

  • Ihoakatemian ihoanalyysi 150 €
  • Cryolift-hoito kasvoille ja kaulalle (45 minuuttia) 100 € 

Lupaus: Cryolift-hoito elvyttää ja heleyttää ihoa, vähentää väsymyksen merkkejä ja säännöllisesti tehtynä kiinteyttää. Vaikutukset alkavat näkyä 2-7 päivän kuluttua.

Hanna, 31 v.

Ennen hoitoa tapasin Ihoakatemian ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Marge Uibun. Minulla ei ole ihosairautta tai muutakaan suurempaa iho-ongelmaa, mutta ihotautilääkärin tapaaminen oli tosi hyvä juttu. En nimittäin koskaan ollut tullut ajatelleeksi, että lihassairauteen käyttämäni lääkitys vaikuttaisi myös ihoon ja mahdollisiin kauneushoitoihin. Olen vuosia joutunut ottamaan kortisonia ja solusalpaajia säännöllisesti ja nämä molemmat kuulemma haittaavat ihon normaalia vastustuskykyä ja hidastavat haavojen paranemista.

Minulla on hyvin pintakuiva iho ja ensimmäisiä ryppyjä tulossa otsaan. Mesoterapia, jossa ihon uudistumista ja kollageenintuotantoa stimuloidaan viemällä pienellä neulalla ihon pintakerrokseen vaikuttavaa ainetta, olisi näin ollen sopinut minulle hyvin. Lääkitykseni takia mesoterapian kohdalla olisi ollut kuitenkin pienenpieni ihotulehduksem riski. Niinpä minulle valittiin Cryolift-hoito.

Cryolift on Ihoakatemian sivuilla luokiteltu anti-age-hoidoksi, mutta tämä kosteuttava hoito sopii hyvin nuoremmillekin. Cryolift-hoidon valitsevat useimmin 30-60-vuotiaat. Paras tulos saadaan sarjahoidolla, johon kuuluu noin kuusi hoitokertaa esimerkiksi viikon välein.

Slovareita ja rentoutumista

Hoito alkoi miellyttävissä tunnelmissa. Huoneessa soi hiljaisella tutut slovarit. Ajattelin, että kylmähoito ei kuulosta siltä, että pääsisin sen erityisemmin rentoutumaan, mutta kummasti minua alkoikin pian haukotuttaa.

Ensin kosmetologi Titta Huusko puhdisti ihoni, levitti siihen sitten pre-peel-ainetta ja lopuksi Glykopeel-kuorinta-ainetta. Kuorinta-aine pisteli jännästi, mutta sen annettiin olla iholla vain minuutin ja sitten se jo neutraloitiin, joten pistelevä tunne ei kestänyt kauaa.

Kuorinnan jälkeen Titta aloitti varsinaisen Cryolift-hoidon. Siinä kasvoille levitetään hoitavaa seerumia, jonka imeytymistä autetaan Cryolift-laitteella. Seerumit valitaan kunkin oman ihotyypin mukaan. Minulle tehtiin kolmen seerumin cocktail, johon tuli kollageenia sisältävä kosteuttava seerumi, Filorga Paris’n oma seerumi, jossa on antioksidantteja ja vitamiineja sekä ihoa kiinteyttävä seerumi.

Hoito tehdään yhdelle puolelle kasvoja kerrallaan, jotta hoidettava alue pysyy koko ajan tarpeeksi viileänä. Veikkaan, että minulle olisikin tullut turhan vilu, jos koko kasvot olisivat kerralla olleet hoidettavana. Seerumit levitettiin siis ensiksi iholle ja sitten niiden imeytymistä edistettiin Cryolift-laitteella, jonka hoitopään lämpötila oli -15°C. Titta liikutteli hoitopäätä ensin yleisesti koko kasvoilla, jotta ihon lämpötilaa saatiin laskettua. Sitten hän seurasi laitteella lymfaratojen reittejä, jotta kasvojen aineenvaihdunta vauhdittuisi ja turvotus laskisi. Lopuksi Titta teki ihoa napakoittavia liikkeitä.

Hoitopää tuntui iholla samalta kuin jääpala. Kylmin alue oli kuitenkin kerrallaan varsin pieni, eikä tuntunut missään nimessä liian jäiseltä. Kun kasvojen toinenkin puoli oli hoidettu, Titta pyyhki enimmän, ylimääräisen seerumin pois. Lopuksi Totta levitti kosteusvoiteen, jonka mukana viimeisetkin seerumin rippeet imeytyivät ihooni. Tässä kohtaa Titan sormet tuntuivat ihanan lämpimiltä viileällä iholla.

Miten hoito vaikutti?

Hoidon jälkeen iho tuntui todella pehmeältä. Kasvot ehkä hieman punoittivat kuten minulla yleensäkin viileässä olon jälkeen, mutta hyvin kehtasin vielä liikkua ihmisten ilmoilla. Hoidon suurin, näkyvä vaikutus pitäisi tulla vasta muutamien päivien päästä, vaikka useimmat, varsinkin kosteuttavan hoidon saaneet, huomaavat heti ihonsa olevan kosteutetumpi ja heleämpi. Pari päivää hoidon jälkeen olin huomaavinani, että ihoni väri olisi heleämpi. Olen yleensä todella kalpea, mutta nyt iho näytti hieman päivettyneeltä.

Kuten yleensäkin kasvohoitojen jälkeen, samana iltana ei kannata käydä saunassa tai harrastaa hikiliikuntaa. Meikkiä ei suositella käytettäväksi muutamaan tuntiin hoidon jälkeen, joten pikkujouluillan aluksi ei hoitoa kannata varata. Ja kun hoitotuloskin näkyy parhaimmillaan vasta hiukan myöhemmin, kannattaa Cryolift-hoito ottaa muutamaa päivää ennen tärkeää tapahtumaa.

Lue lisää:
Ihoakatemia
Ihoakatemian Kauneuskeskus
Atooppisen sekaihon hoito – Ellien testissä Mesoterapia

X