Kauneus

Kynsikalvot – Kestävämpi vaihtoehto kynsilakalle

Teksti:
Anna.fi
Tarrakynnet

Oletko sinä kyllästynyt pois rapiseviin kynsilakkoihin, jotka usein jo parin päivän päästä näyttävät kynsissä kauniin ja huolitellun sijaan ainoastaan töhryisiltä. Ellit testasivat kynsikalvoja, joita mainostetaan näyttävänä ja kestävänä vaihtoehtona kynsilakoille. Lue Ellien mietteitä kynsikalvoista ja katso ohjeet kynsikalvojen kiinnittämiseen!

Siskokset Jaana ja Johanna Haavisto avasiat vuoden 2010 syksyllä nettikauppa Kynsitaivaan, jossa PVC-muovista valmistettuja kynsikalvoja on kaiken värisiä ja kuvioisia. Kynsikalvoja on nettikaupassa saatavilla myös varpaankynsiin.

”20-30-vuotiaat kaupunkilaisnuoret ovat kynsikalvojen suurin käyttäjäryhmä. Monet tilaavat kerralla useampia erilaisia kynsikalvoja”, kertoo Johanna.

Johanna jatkaa toteamalla, että kynsikalvot todella kestävät hyvin kiinnitettyinä paremmin kuin kynsilakka. Oikein kiinnitettyinä kalvot kestävät kynsien kasvamisesta ja kynsien rasittamisesta riippuen sormien kynsissä vähintään 1-2 viikkoa ja varpaissa jopa 1-2 kuukautta!

Kynsikalvot sopivat useimmille kynsille

”Kynsitrendit tulevat pääsääntöisesti USA:sta. Siellä kalvokynsivillityskin on parhaimmillaan”, kertoo Jaana.

Kynsikalvoja onkin nähty muun muassa Beyoncella, Victoria Beckhamilla, Rihannalla, Lady Gagalla ja Pinkillä. Kynsikalvot sopivat kuitenkin myös taviksen kynsien kaunistukseksi.

Kynsikalvot ovat alun perin suunniteltu luonnolliseen kynteen kiinnitettäviksi, mutta ne sopivat mainiosti myös geeli- ja akryylikynsille. Kynsi, johon koristekalvo kiinnitetään, voi olla pitkä tai lyhyt, mutta todella lyhyille kynsille kalvoja ei suositella, koska kynnen ulkoreunaa on kiinnitysvaiheessa pystyttävä viilaamaan.

Lopputulos

Mitä kynsikalvojen kiinnittämiseen tarvitaan?

  • Pesuainetta (esim. Fairy), jolla saat pestyä rasvaisuuden käsistä.
  • kynsilakanpoistoainetta, jonka ei kannata olla hyvin hoitavaa, jotta hoitavat ainesosat eivät haittaa kynsikalvojen kiinnittymistä.
  • manikyyritikku
  • lasiviila
  • fööni
  • läpinäkyvä kynsilakka (ei pakollinen, mutta suositeltava)

Kynsikalvojen kiinnitysohjeet

Kun olet oppinut kynsikalvojen kiinniyksen tekniikan, kiinnyts kestää noin 20 minuttia. Ensimmäisillä kiinnityskerroilla kannattaa kynsikalvojen paikalleen asetteluun kuitenkin varata hieman enemmän aikaa. Erillistä kuivumisaikaa kynsikalvoilla ei ole, vaan heti kun olet kiinnittänyt viimeisen kalvon paikalleen, olet valmis.

1. Pese kädet ja puhdista kynnet

Pese kädet huolellisesti ja poista kynsilakka. Kynnen, johon koristekalvo kiinnitetään, tulee olla täysin puhdas ja kuiva. Rasva ja muut jäänteet kynnen pinnassa heikentävät kalvon pysyvyyttä, joten pyyhi kynnet kynsilakanpiostoaineella, vaikka kynsissäsi ei lakkaa olisikaan.

Mikäli olet kiinnittämässä osittain läpinäkyviä kalvoja, voit lakata kynnet ennen kalvojen kiinnittämistä, jolloin lakka näkyy kauniisti kalvon läpinäkyvistä kohdista.

Kynnen puhdistus

2. Valitse kynsiesi kokoon sopivat koristekalvot

Koristeakalvolevyssä on 20 kappaletta erikokoisia kalvoja, jotta jokainen löytäisi omiin kynsiinsä sopivat kalvot.

Tarrat

3. Lämmitä kalvolevyä esim. huistenkuivaajalla noin 5-10 sekuntia

Tarrojen lämmitys

4. Irroita sopiva kalvo levystä ja asettele se varovasti paikalleen

Painele kalvo ilmatiiviisti kiinni kynteen aloittaen keskeltä ja päätyen reunoihin. Painele huolellisesti ja rauhallisesti, jotta kalvosta tulee mahdollisimman pysyvä. Apuna kalvon siirtämisessä arkista kynteen kannattaa käyttää manikyyritikkua.

Tarran asettelu kynnelle

Mikäli kalvo on omaan kynteen liian suuri, voi sitä pienentää saksilla. Kannattaa lähtökohtaisesti valita arkista hieman omaa kynttä pienempi kalvo. Tällöin kalvo ei mene kynsinauhojen päälle ja saa kynnen näyttämään normaalia sirommalta.

Tarraa voi tarvittaessa myös leikata oikeaan kokoon.

Taita kynnen yli jäävä osa kynnen alle odottamaan viilausta. Huomioi, että kynnen alle ei saa jäädä ryppyja tai ilmakuplia.

Kiinnitys

5. Käsittele muut saman käden sormet

6. Viilaa lasiviilalla kynsien alle taitellut ”ylijäämäkärjet” pois

Viilaa ylhäältä alaspäin.

Viilaus

7. Viimeistele parhaan tuloksen saamiseksi kalvokynnet kirkkaalla päälyslakalla

Päällyslakan levittämisen jälkeen voit halutessasi lisätä kynsiin vielä esimerkiksi strasseja näyttävämmän lopputuloksen saamiseksi.

Lakkaus

Kynsikalvojen irrottaminen

Lämmitä kalvoja liiman pehmentämiseksi esimerkiksi liottamalla kynsiä lämpimässä vedessä tai puhaltamalla niitä hiustenkuivaajalla. Nostele kalvon reunat irti käsin tai manikyyritikkua apuna käyttäen. Sen jälkeen kalvon voi kuoria vetämällä sen varovasti irti. Aloita vetäminen kynnen tyvestä. Mahdolliset liimajäämät saa pyyhittyä pois kynsilakanpoistoaineella.

Anna-Mari, 28v.

”Heti alkuun kävi selväksi, että mitä huolellisemmin tarrat kynsiin laittaa, sitä paremmin ne pysyvät. Oikotietä onneen ei siis tässäkään kohtaa ole. Hutilointi kostautuu. Pieni vekki tai särö tarran kulmassa saa koko komeuden helposti irtoamaan.

Kokeilin ensimmäiseksi kiiltäviä lumileopardikuosisia tarroja sormen kynsiin. Johannan laittamina kynsistä tuli erittäin siistit, vaikka meitä varoiteltiinkin kiiltävin tarrojen haasteellisuudesta.

Kiiltävien tarrojen pitävyys ei ollut parhaimmasta päästä, vaikka pyrinkin käyttämään käsiäni varoen enkä nyppinyt tai räplännyt kynsiäni. Kynnen kärki kului melko pian. Kynnen muoto ja käyttöaste saattoivat myös vaikuttaa pysyvyyteen, sillä osa kynsistä pysyi paremmin.

Varpaisiin kokeilin mattapintaisia, leopardikuvioisia tarroja. Nämä pysyivät kynsissä todella hyvin. Tarrat oli helppo laittaa myös itse, kunhan ensin aina löysi oikean kokoisen tarran. Varpaankynnet olivat yllättävän erikokoisia.

Varpaankynsissä tarrat olisivat varmasti pysyneet reilusti yli kaksikin viikkoa, mutta kasvun takia jouduin ne ottamaan pois. Lisäämällä välillä päällyslakkaa tarrojen päälle saa käyttöaikaa pidennettyä entisestään ja tarrat pysyvät siistimpinä ja kiiltävinä.”

Hanna, 29 v.

”Olen todella laiska lakkaamaan kynsiä ja siksi käytän yleensä väritöntä lakkaa, jossa lohkeilu ei näy niin hyvin. Toisinaan kuitenkin tekisi mieli laittaa kynsiin jotain vähän räväkämpää, mutta silloin ovat kaikki vanhat lakat tietenkin kuivaneet aivan tönköiksi. Kynsikalvot ovatkin minulle siksi hyvä ratkaisu!

Lähdin kokeilemaan tarrojen kiinnitystä ihan omin päin ilman pakkausta kummempia ohjeita. Sen verran olin saanut vinkkiä, että metallin sävyisillä tarroilla ei ehkä kannata lähteä harjoittelemaan. Laitoin sormiin Valkoinen pitsi -kalvot, jotka tuottivat pienen pettymyksen, sillä olin tulkinnut piirroskuvaa virheellisesti niin, että vaalea pitsikuvio olisi läpinäkyvällä pohjalla, kun se tosiasiassa olikin valkoisella pohjalla. Tarrojen kiinnitys onnistui kuitenkin yllättävän hyvin, vaikkei lopputulos ehkä lähemmässä tarkastelussa ollut aivan täydellinen. Tarrat kestivät sormissa todella hyvin noin viikon ajan, minkä jälkeen lähinnä etusormien kynsien kärkiin ilmestyi pieniä koloja ja otin kalvot pois.

Varpaisiin laitoin Seepra-kalvot. Isovarpailleni kävi vajaa vuosi sitten sellainen haveri, että molemmista irtosivat kynnet kokonaan. Uudet kynnet kasvoivat ensi alkuun kummallisella röpelöllä ja kynnet ovat olleet vieläkin hyvin epätasaiset. Suhtauduinkin varsin suurilla epäilyksillä tarrojen tarttumiseen niiden pintaan. Sainpas nenilleni! Tarrat tarttuivat täydellisesti ja kuvio piilotti epätasaisuudet täydellisesti! Sen lisäksi tarrat pysyivät ilman kolon koloa monta viikkoa. Nämä tulevat viimeistään kesäkaudella kovaan käyttöön!

Sittemmin olen uskaltautunut kokeilemaan myös metallipintaisia kalvoja ja niidenkin kiinnittäminen on sujunut tyydyttävästi. Kestävyydeltään ne kyllä ovat heikompia kuin tavalliset kalvot, vaikka uudemmat Royal Metallic -malliston tarrat ovat pysyneet paremmin ehjinä kuin muut testissä olleet metallikalvot.”

Hilppa, 21 v.

”Kynsikalvojen testaamisen aloittaminen tuntui ohjeet luettuani hyvin työläältä. Näinkö monta vaihetta?! Pelkoni osoittautui kuitenkin turhaksi. Kun kynsikalvojen kiinnittämisen tekniikasta sai kiinni, alkoi homma toimia ja kalvot olivat nopeasti paikoillaan. Varpaankynsiinkään kalvoja ei ollut vaikea laittaa.

Kokeilin alkuun ainoastaan mattapintaisia kynsiä, jotka jopa miellyttivät omaa silmääni enemmän kuin metalliväriset versiot. Kun lopulta kokeilin metallikalvoja, oli mielestäni niiden asettelu melko samanlaista kuin mattapintaistenkin, mutta kestävyys huomattavasti heikompi. Mattapintaiset kynnet pysyivät helposti kauniina parin viikon ajan (varpaissa ihan helposti kuukauden), mutta metalliset kalvot tuntuivat irtoavan herkemmin. Royal Metallic -malliston tarrat erottuivat metallikalvojen joukosta, sillä niissä pysyvyys oli saatu jo oikein hyväksi!”

Lue lisää ja osta tuotteita: Kynsitaivas

X