Kauneus

Näin kuvaat hiusmalleja!

Teksti:
Anna.fi

Jotta ottamastasi kuvasta tulee mahdollisimman hyvä, on syytä kiinnittää huomiota muutamaan yksinkertaiseen seikkaan. Lue seuraavat Ellien ohjeet ja saat hiusmallikuvistasi enemmän irti!

Tausta

Kuvaa yksinkertaista, yksiväristä vaaleaa taustaa vasten, jos mahdollista. Mallin pitäisi olla ainakin metrin päässä taustasta. Älä missään tapauksessa aseta mallia aivan kiinni taustaan.

Suosi yksiväristä taustaa ja jos malli on tummatukkainen, vältä tummaa taustaa.

Yleisin virhe on kuvata kohde ikkunaa vasten. Ulkoa tuleva päivänvalo on juuri se valo, joka pitäisi saada kohteen kasvoille! Jos ikkuna on kohteen takana, kasvot saattavat jäädä pimeiksi ja salamalla kuvattaessa salamavalo saattaa heijastua rumasti takaisin.

Valo

Valo tulisi suunnata kohti mallin kasvoja ja hiuksia mahdollisimman monesta suunnasta – mutta ei kohtisuoraan, jotta malli ei joudu katsomaan valoa kohti. Se aiheuttaa silmänsiristystä. Jos käytössä on yksi voimakas valo, kohdista se hieman yläviistosta. Jos kaksi, tuo ne molemmista yläviistoista.

Useimmissa kampaamoissa on kattovalaistus, jolloin valo tulee melko kohtisuoraan ylhäältä alas. Silloin kannattaa asettaa kohde hieman valon ”taakse”, jolloin kasvot jäävät valoalueelle. Katso oheinen kuvio.

Valo

Yritä välttää yksipuolista valoa eli vain toisesta suunnasta tulevaa valoa. Silloin toinen puoli kasvoista jää varjoon. Varjoja voi heikentää kuvaamalla varjopuoli valkoista seinää vasten.

Rajaus

Ota rintakuvia eli ns. passikuvia, joissa näkyy kohde rinnasta ylöspäin. Pään yläpuolelle ja sivuille saa jäädä hieman ilmaa.

Jos haluat hieman elävyyttä edestä otettuun kuvaan, käännä mallin etumusta vinoon eli ”osoittamaan kameran ohi”, kasvojen pysyessä suoraan kameraa kohti.

Älä kuitenkaan rajaa liikaa! Älä leikkaa kasvoja, äläkä rajaa kuvan reunoja kiinni päähän.

Valokuvaamisen suuri salaisuus

…on hyvin yksinkertainen: katso huolella, mitä ruudulla näkyy. Jos jokin häiritsee, korjaa se. Ota kuva. Katso sen jälkeen uudelleen, minkälainen kuva tuli. Jos jokin häiritsee, toista.

Koska kuvat otetaan kampaamossa, on esillä todennäköisesti kuvia hiusmalleista. Katso niistä mallia: mistä suunnasta valo tulee, missä asennossa malli on, miten hiukset tulevat kuvassa esiin. Ota rohkeasti mallia ja varasta helpoimmat ideat. Älä tee kuvaamisesta kuitenkaan liian vaikeaa.

Ota vinkkejä näistä kuvista!

Alla olevassa kuvassa tausta on hyvinkin levoton, mutta etäisyys tekee sen pehmeäksi ja rauhalliseksi. Etäisyys kamerasta kohteeseen on noin kolme metriä ja kohteesta taustaan noin 10 metriä.

Valo tulee suoraan ylhäältä päin ja salamaa ei ole tässä käytetty. Myös päivänvalo, joka tuli kameran takaa, on hieman apuna.

Kuva: Henri Lassander

Anna Abreun kuvaan on saatu hieman ryhdikkyyttä siten, että malli seisoo viistosti kameraan mutta on kääntänyt kasvonsa suoraan. Tausta on tässä kuvassa hieman liian tumma: jos se olisi vaaleampi, Annan hiukset näkyisivät selvemmin.

Jonne Aaronin kuvassa suoraan ylhäältä tuleva valo valaisee kyllä hiukset, mutta saattaa jättää silmät kokonaan varjoon. Näissä kuvissa Jonnen hiukset ovat kuitenkin silmiä tärkeämmät.

Kuva: Henri Lassander

Kuvausvinkit antoi Henri Lassander.

X