Kauneus

Testasimme kuivashampoot – yksi sai täydet 10 pistettä!

Hyvä kuivashampoo pelastaa, kun ei ole aikaa pestä tukkaa. Lisäksi se on oiva muotoilutuote. Annan toimitus testasi seitsemän kuivashampoota.
Teksti: Piritta Palokangas

Rakennetta hennoille hiuksille

Hiukseni ovat ohuet, ja ne likaantuvat herkästi talvella pipon alla.
Tuote lupaa puhdistaa hiukset pesukertojen välillä ja saada aikaan raikkaan ja tuuhean lopputuloksen.
Näin se toimi: Suihkutin tuotetta ohjeiden mukaan kuiviin hiuksiin ja annoin kuivua hetken ennen harjausta ja muotoilua. Jo likaista tukkaa kuivashampoo ei enää pelastanut. Tuote kuitenkin pidensi pesuväliä hieman, kun sitä alkoi käyttää jo ennen kuin tukka oli likainen.
Tämä yllätti: Tuote antoi hennoille hiuksille tuuheutta ja rakennetta, minkä an­siosta niitä oli helpompi muotoilla. Aine oli valkoista, mutta se ei näkynyt ruskeassa tukassa. Elisa, 34
Pisteet: 8/10

EIMI__DM_DS_200_dry_me

Wella Professionals EIMI Dry Me 180 ml 22 e.

Puhtaat mutta latteat hiukset

Hiukseni ovat pitkät, paksut ja värjätyt.
Tuote lupaa pehmeät, silkkiset hiukset. Riisitärkkelys imee öljyä, tuotekertymiä ja tuoksuja hiuksista, joista tulee puhtaat ja raikkaat. Violetti pigmentti kirkastaa vaaleaa sävyä.
Näin se toimi: Mikään muu kuivashampoo kuin Kloranen puuteri ei ole tehnyt hiuk­­sis­tani puhtaita ja tuuheita. Nyt päätin antaa Moroccanoilille mahdollisuuden. Suihkutin sitä likaisten hiusten tyveen. Annoin kuivua ja hieroin päänahkaan kuin tavallista sampoota. Harjasin pois. Hiuksista tuli puhtaan tuntuiset mutta latteat.
Tämä yllätti: Toisin kuin Klorane tämä ei takertunut harjatessa vaatteisiin eikä värjännyt niitä.
Maria, 37
Pisteet: 8/10

MOROCCANOIL_DryShampoo_LightTones_205ml

Moroccanoil Dry Shampoo Light Tones 205 ml 29 e.

Poisti keltaisuutta

Hiukseni ovat hennot ja vaalennetut.
Tuote lupaa tuoda samettimaisen viimeistelyn ja ilmavan raikkaan ryhdin samalla taittaen lämpimiä vivahteita hiuksista. Hillitsee hiuspohjan rasvaisuutta.
Näin se toimi: Suihkutin tuotetta reilulla kädellä kaikkialle hiuksiin. Tuote toimi parhaiten puhtaissa hiuksissa, joihin se toi tuuheutta ja lupaamansa samettisen viimeistelyn. Jos hiuksissa oli valmiiksi paljon muita muotoilutuotteita, hiuksista tuli tönköt.
Tämä yllätti: Tuote todellakin poisti keltaisuutta ja raikasti väriä. Se piti vain harjata huolella hiuksiin, jotta sampoo ei olisi jäänyt sinertäviksi länteiksi pituuksiin.
Piritta, 40
Pisteet: 8/10

Four-Reasons-Black-Edition_Visible-Silver-Dry-ShampooENT_ID29

Four Reasons Visible Silver Dry Shampoo 250 ml 15 e.

Raikkautta ja tuuheutta

Hiukseni ovat vaaleat ja paksuhkot. Ne rasvoittuvat todella nopeasti etenkin, jos käytän tavallista enemmän muotoilutuotteita. Tuote lupaa raikastaa hiukset, poistaa muotoilutuotteiden jäämät ja antaa tuuheutta.
Näin se toimi: Tuote raikasti ja tuuheutti. Hiuksista ei tullut jauhoisia tai kuivia. Spray levittyi tasaisesti jopa silloin, kun olin edellisenä iltana käyttänyt useita erilaisia muotoilutuotteita hiuksiin. Tuoksu oli herkullinen.
Tämä yllätti: Hiusten rasvaisuus on vähentynyt ja pesuväli pidentynyt, kun suihkutan hieman tuotetta hiuksiini heti pesun, kuivauksen ja hiusten suoristuksen jälkeen. Hilppa, 27
Pisteet: 10/10

IdHAIR_ME_DryClean_150ml

IdHAIR Mé Dry Clean 150 ml 15 e.

Pesuväli piteni

Hiukseni ovat paksut ja painavat. En halua pestä hiuksiani joka päivä, sillä silloin ne rasvoittuvat nopeammin.
Tuote lupaa luonnollista tärkkelystä sisältävän koostumuksen imevän rasvan hiuksista välittömästi. Tyyli virkistyy nopeasti ja hiuksiin saa mattaisen rakenteen.
Näin se toimi: Käytin suihketta, kun aikaa hiustenpesuun ei ollut. Suihkutin tuotetta hiusten tyveen. Muotoilevamman vaikutuksen sain, kun suihkutin sitä keskipituuksiin. Käytin tuotetta jopa muutamana päivänä peräkkäin ja onnistuin näyttämään edustuskelpoiselta.
Tämä yllätti: Tuotteessa oli melko voimakas tuoksu.
Virpi, 40
Pisteet: 8/10

Sebastian_Drynamic_200_ML

Sebastian Drynamic+ 200 ml 33 e.

Reilusti pigmenttiä

Hiukseni ovat tyypillisen suomalaiset: vaaleanruskeat, liukkaat ja helposti lässähtävät. Ne eivät kuitenkaan rasvoitu nopeasti, joten voin pitää pesuvälin harvana.
Tuote lupaa jättää tummat hiukset välittömästi puhtaan tuntuisiksi ja virkistää rasvaisia ja velttoja hiuksia pesujen välillä. Se on kehitetty erityisesti pohjoismaisille hiuksille.
Näin se toimi: Tuote virkisti hiuksia ja toi niille rakennetta. Se oli kuitenkin melko jämäkkää ja teki hiuksistani aavistuksen raskaat. Tuoksu oli raikas.
Tämä yllätti: Kuivashampoossa oli reilusti pigmenttiä, joten sillä voi peittää mahdollisen juurikasvun.
Johanna, 25
Pisteet: 8/10

Chooz-Refreshing-Dry-Shampoo-for-Brunettes-200-ml_4288ENT_ID2

Cutrin, Rehreshing Dry-Shampoo for Brunettes 200 ml 16 e.

Ihanan raikas tuoksu

Hiukseni ovat puolipitkät ja rasvoittuvat.
Tuote lupaa tehdä hiuksista välittömästi raikkaat ja uskomattoman kevyen tuntuiset. Savihiukkaset imevät ylimääräisen talin hiuksista itseensä.
Näin se toimi: Käytin tuotetta muutaman ­kerran viikossa. Se sai hiukseni näyttämään vähemmän rasvaisilta. Olisin kuitenkin kaivan­nut tuotteeseen enemmän pitoa, jotta kampauksen teko olisi onnistunut paremmin. Hiukseni eivät tulleet mielestäni sen ilmavammiksi kuin ennenkään.
Tämä yllätti: Tuoksu oli ihanan raikas. Välillä käytin tuotetta melkeinpä vain tuoksun takia.
Tinka, 40
Pisteet: 9/10

Extraordinary_Clay_Dry_Shampoo_Png_print

Loreal Elvital Extraordinary Clay Dry Shampoo 150 ml 6 e.

Lue myös:

Uskomaton kauneuskikka: täydelliset hiukset koirasampoolla? Testasimme!

Peitä juurikasvu – ja muut yllättävät vinkit kuivashampoon käyttämiseen

X