Kauneus

Testissä hiusten tehohoidot

22.9.2014 Teksti: Anna.fi

Ilman saksiakin voi saada aivan uutta säihkettä kampaukseen. Kokeilimme kuutta tehokuuria, jotka lupaavat hiuksille sileyttä ja kiiltoa.

Sakseton muutos

”Hiusteni latvat ovat kuivat ja paikoin huonokuntoiset, koska käsittelen niitä päivittäin muotoiluraudalla. Matrix Biologe -sarjan Keratindose-kampaamohoidon pitäisi palauttaa käsiteltyjen hiusteni kosteustasapaino ja myös suojata latvoja käsittelyiltä. 

Hiukseni pestiin ensin sarjan pesutuotteilla ja sen jälkeen hiukset käsiteltiin vain kampaamoissa käytettävällä Keratindose Pro-Keratin Concentrate -tiivisteellä, joka sisältää muun muassa silkkiuutetta. Tehohoidon jälkeen hiuksiin laitettiin sarjan hoitoaine ja lopuksi vielä jälleenrakentava hoitosuihketta.

Föönauksen jälkeen hiukseni tuntuivat siltä, kuin niistä olisi leikattu karheat latvat pois, vaikka saksia ei tällä kampaamokäynnillä käytetty ollenkaan. Hiukseni olivat hoidon jälkeen paremmin hallittavat ja niiden pinta oli silottunut. Hiukset eivät silti tuntuneet ylihoidetuilta.

Hoitotuloksen ylläpitoa voi jatkaa itse kotona Matrixin Biolage Keratindose -sarjan kotihoitotuotteilla. Hoito räätälöidään asiakkaan hiusten mukaan ja sen hinta on 10–40 e kampaamoissa.” Sari Hannikainen

 

Hentojen hiusten kotihoito

”Doven uusi hennoille hiuksille suunniteltu hoitosarja lupaa kosteuttaa hiuksia ja antaa niille jopa 95 prosenttia runsaamman ilmeen. Tämä kuulosti täydelliseltä kesän kuivattamalle tukalleni. Valitsin macadamiaöljyä sisältävän sampoon, jolla hiukset vaahdotetaan kahdesti. Ensimmäinen vaahdotus poistaa hiuksista muotoilutuotteet. Toinen puhdistaa hellävaraisesti ja tekee hiuksista silkinsileät. Pesun jälkeen levitin hiuksiini kosteuttavan ja silottavan hoitoaineen. Jos hoidosta haluaa kotona kuorivamman, voi hoitoaineeseen lisätä hitusen suolaa tai sokeria, kunhan hiukset muistaa pestä huolellisesti.

Hoidon jälkeen hiukseni tuntuivat pehmeiltä ja kiilsivät kauniisti. Kiharakampaus syntyi helposti eivätkä laineet latistuneet edes kosteassa ulkoilmassa.

Pakkaukset ovat niin tyylikkäät, että edullinen hinta yllätti. Doven Oxygen Moisture -sampoo ja -hoitoaine sekä Pure Care Dry Oil -sampoo ja -hoitoaine (250 ml) maksavat 3,85 e ja Oxygen Moisture Souffle -tehohoito (200 ml) 6,37 e. Ne ovat myynnissä päivittäistavarakaupoissa.” Virpi Valtonen

 

Kuria kutreille

”Auringon ja vaalennusten jäljiltä luonnontaipuisa tukkani oli kuivanrapsakka. Se ei tahtonut millään asettua haluttuun muotoon. Kotona tehdyt tehohoidot vain latistivat hennot hiukset päätä myöten.

Kampaaja suositteli Kérastase Discipline -sarjan lämpöhoitoa, joka lupaa korjata ja silottaa vaurioitunutta hiusta. Pesun jälkeen hiuksiin sudittiin naamio. Kuivauksen jälkeen hoitoaine imeytettiin muotoiluraudan avulla osio kerrallaan ja 180 asteen lämpö aktivoi tehoaineet. Naamio pestiin pois ja pesupaikalla tukkaan levitettiin toinen hoitoaine samalla päänahkaa hieroen. Lopuksi hiukset föönattiin ilmavaksi kampaukseksi.

”Kokeilepa”, kampaaja kehotti, ja puristin hiusten latvoja. Ne eivät enää rutisseet kuivuuttaan. Tukkani oli sileä ja kiiltävä. Aikaa toimenpide vei noin tunnin, ja hoidon vaikutuksen luvataan kestävän kymmenen pesun ajan. Hinta 75 e.” Miia Siistonen

 

Ryhtiä ja kiiltoa

”Minulle tehtiin hennoille ja helposti latistuville hiuksille tarkoitettu Schwarzkopf Bonacure -kampaamohoito. 

Hiukseni pestiin ensin Bonacuren Moisture Kick -sampoolla, joka kosteuttaa hiuksia. Sen jälkeen kampaaja levitti saman sarjan tehohoidon, johon hän oli lisännyt Fibre Force Keratin Infusion -ampullia. Sen tarkoituksena on vahvistaa hiusten rakennetta ja lisätä hiuksiin tuuheutta. Hoitoaineen vaikuttaessa kampaaja teki minulle intialaisen päänhieronnan, joka tehostaa hiuspohjan verenkiertoa.  

Hoitokäsittelyn jälkeen hiuksiin levitettiin kosteuttavaa Rose Oil -hiusöljyä. Föönauksen yhteydessä lisättiin vielä kohottavaa tyvivaahtoa.

Puolen tunnin hoidon jälkeen hiukseni olivat ryhdikkäät. Ne kiilsivät ja näyttivät juuri värjätyiltä. Hoitotuotteet sulkevat hiuksen pinnan, jolloin valo heijastuu kauniisti hiuksista. Hoidon hinta on noin 30–40 e. Tietoni tallennettiin rekisteriin, josta voin käydä tarkistamassa, mitä tuotteita käytettiin ja mitä Bonacure-tuotteita minulle suositeltiin kotiin.” Oili Urmas

 

Pörröä vastaan

”Kärsin toisaalta pörröisestä tukasta, toisaalta latteasta. Ilmiö selittyy sillä, että kun pesen hennot hiukseni, ne saavat pörröisyydestä volyymiä, mutta jos en pese niitä joka päivä, ne latistuvat saman tien. Minulla on vain pörrötukka- tai liiskaponnari-päiviä.

Niinpä kokeilin innoissani Tresemmé-sarjan kotihoitotuotteita, jotka lupasivat pitää hiukset sileinä päivittäisistä pesuista huolimatta. 7 Day Keratin Smooth -sampoo ja -hoitoaine olivat miellyttäviä käyttää, mutta Smooth Heat Activated Treatment -suoristusvoide osoittautui hiukan hankalaksi, koska se olisi vaatinut parempia föönaus- ja suoristusraudan käsittelytaitoja kuin minulla on. Tosin suoristusvoidetta tarvitsee käyttää vain kerran viikossa.

Kaikki tuotteet olivat testikäytössäni viikon. Kuurin jälkeen havaitsin pientä pörröisyyden vähenemistä, mutta ihan vielä kaikki hiusongelmani eivät ratkenneet. Tuotteiden hinta-laatusuhde on kuitenkin ok: ne maksavat 8,80 e/kpl. Myynnissä päivittäistavarakaupoissa.” Emma Koivula

 

Tukea ohuille hiuksille 

”Oheneville hiuksille tarkoitettuun Nioxin Therapy -hoitoon kuuluu hedelmähappokuorinta hiuspohjalle, vahvistava tehohoito hiuksille sekä kolmiosainen Nioxinin System Service -pesukokonaisuus ja tyveä kohottava Diaboost-käsittely. Aikaa hoitoon menee reilu tunti.

Hoidon aluksi hiuspohjani kuorittiin hedelmähapolla, jotta kuollut iho saatiin pois päänahasta. Sen jälkeen oli ”pesukokonaisuuden” vuoro: hiukseni puhdistettiin, tasapainotettiin ja hoidettiin. Pesun yhteydessä tehtiin myös tehohoito. Ennen föönausta hiuksiin jätettiin Diaboost-hoitoaine, joka pullistuttaa hiuksia niiden tyvestä.

Hoidon voi tehdä kampaamossa leikkauksen tai värjäyksen yhteydessä. Myös kotona voi käyttää kaikkia muita Nioxinin tuotteita paitsi Dermabrasion-kuorintaa.

Hiukset tuntuivat hoidon jälkeen ilmavilta. Diaboost-käsittely sai tukan näyttämään aavistuksen normaalia paksummalta. Aineet eivät aiheuttaneet kirvelyä, vaikka kärsin herkästä ja helposti punoittavasta päänahasta. Kampaamossa Nioxin Therapy -hoidot maksavat 15–30 euroa.” Eveliina Lauhio


Kuvat: Bulls Press
Anna 38/2014

 

Lue myös:

Ripsivärit testissä

Itseruskettavat testissä

Testissä ripsienpidennys

Suosittelemme