Paras ripsiväri
Kaipaatko ripsiisi tuuheutta vai pituutta? Testasimme seitsemän uutta ripsiväriä, jotka lupaavat eri ominaisuuksia.
Kauneus

Tuuheutta vai pituutta? Testasimme 7 uutuusripsiväriä – yksi sai täydet pisteet!

Nykymaskarat lupaavat tehdä kaiken: pidentää, taivuttaa, erotella ja tuuheuttaa. Yleensä kuitenkin jokin ominaisuus korostuu. Testasimme seitsemän uutta ripsiväriä.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock ja valmistajat

Ripsiväri on monen naisen ehdoton luottotuote. Testasimme seitsemän uutuusmaskaraa, jotka lupaavat muun muassa pidentää, tuuheuttaa ja taivuttaa.

Testaaja: 42-vuotias nainen, jolla on melko pitkät ripset luonnostaan mutta jolle mikään tuuheus tai pituus ei riitä. Tärkeintä on näyttävä ja kestävä lopputulos.

Sopivan kuiva: L’Oréal Paris Miss Baby Roll by Megavolume

Maskara lupaa taivuttaa jokaisen yksittäisen ripsen kihartimen tavoin, kiitos kierremäisen harjansa, ja pitää ripset taivutettuna koko päivän tuuheuttavan koostumuksensa avulla.

L’Oréal Paris Miss Baby Roll by Megavolume 16 e.

Näin toimii: Tuote on sopivan kuiva jo heti ensilevityksestä. Harja tosiaan erottelee jokaisen ripsen, ja lopputulos on todella siisti, mutta maskara ei ole lähimainkaan niin tuuheuttava kuin mainoslupaus antaa olettaa. En myöskään selviä ilman ripsentaivutinta. Ripsiväri pysyy kuitenkin paikallaan sekä lenkit että hieman tunteellisemmat hetketkin. Lähtee helposti pois.

Kenelle sopii? Maltillista tuuheutta halajavalle ja siisteistä ripsistä pitävälle. Hinta-laatusuhde on mainio.

Erityismaininta: Siistein ripsiväri

Pisteet: 3/5

Koolla on väliä: Maybelline The Colossal Big Shot

Maskara lupaa tuuheuttaa ripset ensilevityksestä ripsivärin kartiomaisen harjan ansiosta. Aaltoilevat harjakset tuuheuttavat ripset tasaisesti tyvestä latvaan, ilman paakkuja.

 

 

Maybelline The Colossal Big Shot 14,50 e.

Näin toimii: Harja on käteeni jopa hiukan liian iso, mutta se tosiaan antaa runsaasti väriä jo muutaman vedon jälkeen. Mainoslupauksen massiivinen tuuheuttava vaikutus on liioiteltua. Ripsistäni tulee siistit ja tuuheat, mutta twiggymäistä lopputulosta on ihan turha odottaa. Muutaman kerran käytön jälkeen harja menee rikki ja loppu maskara jää käyttämättä.

Kenelle sopii? Sellaiselle, joka haluaa meikata nopeasti ja edullisesti, sekä tuuheuttavaa vedenkestävää ripsiväriä etsivälle.

Pisteet: 2/5

Luottotiedot kunnossa: Clarins Mascara Supra Volume

Maskara lupaa muodostaa joustavan, pitkäkestoisen ja hoitavan kerroksen ripsien pintaan sekä lisätä tuuheutta. Harjaosan joustavat harjakset liukuvat hellävaraisesti ripsien läpi, ja suippo kärki levittää ripsivärin tasaisesti myös silmän sisä- ja ulkonurkan ripsiin. Vahva pigmentti.

 

Clarins Mascara Supra Volume 30 e.

Näin toimii: Tämä ripsiväri tekee juuri sen mitä lupaa: tuuheuttaa maltillisesti, käyttäytyy siististi, pysyy paikoillaan hikilenkillä eikä varise missään vaiheessa. Täydellinen ripsiväri arkeen. Juhlameikkiin kaipaan kuitenkin enemmän näyttävyyttä.

Kenelle sopii? Kaikenlaisille ripsille ja kaikentasoisille meikkaajille arkikäyttöön.

Pisteet: 4/5

Lisää mittaa: Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara

Maskara lupaa antaa ripsille runsasta pituutta ja erottelua. Ripsivärin ainutlaatuinen harja päällystää ripset luoden kauniin ripsiviuhkan ja erottelee huolellisesti jokaisen ripsen.

 

Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara 30 e.

Näin toimii: Toisin kuin testin muut maskarat tämä ripsiväri on pidentävä. Ripseni ovat jo luonnostaan pitkät, mutta kukapa nainen ei haluaisi vielä pidempiä ripsiä. Pidän harjan muotoilusta, sillä sen kapenevalla kärjellä värin saa levitettyä aina niihin silmänurkan lyhyimpiinkin ripsiin. Ja lupauksen mukaisesti se todella erottelee ripset viuhkamaiseksi rivistöksi. Ripsivärillä saa myös selvästi lisää pituutta. Kuitenkin jo parin viikon käytön jälkeen tuntuu, että värimassa on liian kuivaa.

Erityismaininta: Pidentävin

Pisteet: 3/5

Kestävä ja näyttävä: YSL Mascara Volume Effet Faux Cils The Shock

Maskara lupaa tummaa ja dramaattista tuuheutta. Voidemaista koostumusta on helppo kerrostaa.

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils The Shock 33 e.

Näin toimii: Ehdoton suosikkini. Se käy niin juhlaan kuin arkeenkin. Työpäiväksi harjaan ripsiin maltillisemman määrän kerroksia ja iltaa varten tuplaan määrän. Ja vaikka kerroksia olisi kuinka monta, ripset pysyvät siistinnäköisinä, maskara ei varise ja taivutuskin pysyy. Maskara kestää tuntien lenkkeilyn ja pikkuitkut ja lähtee kohtuullisen helposti myös pois. Parasta kuitenkin siinä on se, että voin säädellä itse tuuheustasoa.

Kenelle sopii? Sellaiselle, joka on valmis näkemään vähän vaivaa näyttävän lopputuloksen eteen. Lopputulos on vaivan väärti.

Erityismaininta: Testin paras ripsiväri!

Pisteet: 5/5

Puristeltava: Diorshow Pump’n’ Volume

Maskara lupaa tuuheutta, ja puristeltavan tuubin ansiosta väri on tasaisesti ja helposti levittyvä.

Diorshow Pump’n’ Volume 42 e.

Näin toimii: Pehmeän hylsyn puristeltavuuden ansiosta harjaa ei tarvitse vatkata saadakseen riittävästi värimassaa. Jo parin levityksen jälkeen ripsissä on erittäin runsaasti väriä eli maskara todella tuuheuttaa juuri niin paljon kuin väitetään. Runsaan värimäärän vuoksi se myös sotkee jonkin verran, ja aamukiireessä pääseekin pari ärräpäätä, kun meikkaamisen jälkeen täytyy vielä ehtiä putsata yläluomea.

Kenelle sopii? Sellaiselle, joka tavoittelee hämähäkkiripsiä, sillä tällä ne kyllä saa. Mutta se vaatii myös tarkkaa työskentelyä.

Erityismaininta: Tuuheuttavin ripsiväri

Pisteet: 4/5

Välitön vaikutus: Lancôme Monsieur Big

Maskara lupaa antaa ripsille uskomatonta tuuheutta jo yhdellä vedolla. Lopputulos kestää koko päivän. Suuri ripsiväriharja ulottuu jokaiseen ripseen. Väri levittyy siististi eikä varise tai tahmaa.

Lancôme Monsieur Big 29 e.

Näin toimii: Ehkä suuren harjan ja melko kostean värimassan takia onnistun sotkemaan tälläkin maskaralla yläluomieni ripsirajat joka käyttökerralla. Tuuheutta tulee kyllä mutta samalla myös klimppejä. Toisaalta nykymaskaramuoti sallii klimpit, joten en pidä niitä pahana. Päivän mittaan maskara alkaa varista.

Kenelle sopii? Luonnostaan melko pitkäripsiselle, sillä lyhyissä ripsissä lopputulos on enemmän suttuinen ja vähemmän twiggymäinen.

Pisteet: 3/5

X