Kauneus

Uskomaton kauneuskikka: täydelliset hiukset koirasampoolla? Testasimme!

Koirasampoo sisältää jopa luomusampoota vähemmän ainesosia. Testasimme, mitä hiuksille tapahtuu, kun niitä pesee kahden viikon ajan koirasampoolla. Tulokset yllättivät.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Koirasampoo vaahdottuu aivan samaan tapaan kuin tavallinen sampoo.

Koirasampoo sisältää jopa luomusampoota vähemmän ainesosia. Testasimme, mitä hiuksille tapahtuu, kun niitä pesee kahden viikon ajan koirasampoolla. Tulokset yllättivät.

Kun perheemme koira kuoli, vanhemmilleni jäi vajaa koirasampoopullo. Äitini ei hennonut heittää hyvältä tuoksuvaa sampoota roskiin, vaan päätti kokeilla oman tukkansa pesemistä sillä.

Kun kampaaja seuraavan kerran näki äitini, hän ei ollut uskoa silmiään. Äitini tukkaan edellisellä kampaajakäynnillä laitettu hiusväri oli haalistunut uskomattoman vähän ja tukka oli muutenkin loistavassa kunnossa. Koirasampoon käytön myötä myös äitini tukassa oleva, hiusten asettelua vaikeuttava pyörre oli suoristunut huomattavasti.

Onko koirasampoo siis oikotie täydellisiin hiuksiin?

Marssin eläintarvikeliikkeeseen ja ostan Nootie Nourishing Jojoba Oil Pet Shampoo Sweet Pea Vanilla -koirasampoon, joka tuoksuu hennon vaniljaiselta. Hintaa 473 ml purkilolla on noin 14 euroa. Aion pestä kyseisellä sampoolla hiuksiani kahden viikon ajan ja katsoa, millaisia muutoksia hiuksissani tapahtuu.

Koirasampoossa on vain vähän ainesosia

Ennen kuin pesen hiukseni koirasampoolla ensimmäisen kerran, tutkin pakkausta, jossa on hyvin infoa tuotteesta. ”Valmistettu luonnollisista raaka-aineista. Saippuaton. Ei sisällä SLS:ää eikä parabeeneja. Ei sisällä vahvoja kemikaaleja.” Kuulostaa hyvältä.

Mutta mitä ihmettä sampoo sisältää? En näe ainesosaluetteloa missään. Yhtäkkiä tajuan, että luettelo on niin lyhyt, että silmäni ei tartu siihen. Listassa on vain 12 ainesosaa, kun tavallisesti käyttämässäni sampoossa niitä on 31 ja luomusampoossanikin 20.

Koirasampoo yllättää: erittäin hoitava

Koirasampoo näyttää ihan tavalliselta sampoolta. Hiuksiin se levittyy helposti ja vaahtoaa melko hyvin. Ohjeissa sanotaan, että sampoon tulisi antaa vaikuttaa hiuksissa 3–5 minuuttia ennen huuhtelua. Noudatan ohjetta.

Kun huuhtelen sampoon pois, huomaan, että hiukseni eivät ole rutikuivat ja takkuisen tuntuiset, kuten normaalin sampoopesun jälkeen. Pieni määrä hoitoainetta riittää, sillä hoitoaine levittyy tavallista liukkaammalta tuntuvaan tukkaan todella hyvin.

Suihkun jälkeen kuivaan tukkani pyyhkeeseen ja harjaan sen siististi. Hiukset ovat todella hoidetun tuntuiset ja helpot harjata läpi. Ennen hiusten föönaamista valitsen vaatteita ja luen sähköpostini. Kun alan kuivata hiuksiani huomaan, että ne ovatkin jo melkein kuivat. Mitä ihmettä?! Yleensä olkapäilleni ulottuvien, melko paksujen hiusteni kuivumiseen kuluu ikuisuus.

Föönauksen jäljiltä hiukseni tuoksuvat vienosti vaniljalta ja tuntuvat mukavan pehmeiltä. Kiillossa en huomaa muutosta. Alan hieman jännittää, onko koirasampoon hoitavuus jopa liikaa helposti rasvoittuville hiuksilleni. Hiukset eivät kuitenkaan näytä erityisen likaisilta edes seuraavana aamuna.

Näin hiuksille kävi kahden viikon testijakson aikana

Lopputestaus sujuu helposti ja olen tyytyväinen hiusteni kuntoon, joskaan suurta muutosta peiliin katsoessa en huomaa. Tajuan kuitenkin, että koirasampoon käyttämisen jälkeen hiukseni eivät ole kertaakaan olleet sähköiset. Koirasampoo saattaisi hyvinkin olla ratkaisu sähköisistä hiuksista kärsiville!

Hiuksia kahden viikon testijakson aikana muotoillessani huomasin, että hiukseni tuntuivat hieman tavallista raskaammilta – esimerkiksi kiharat suoristuivat tavallista nopeammin. Toisaalta tukkani tuntui myös tavallista tuuheammalta ja hiuksia irtosi harvinaisen vähän. Hiukseni olivat koko ajan niin sileät ja helpot harjata, ettei niitä irronnut myöskään harjatessa. Ajoittain kuiva hiuspohjani voi koko testijakson ajan harvinaisen hyvin.

En aio testijakson jälkeen ryhtyä pelkän koirasampoon käyttäjäksi, sillä kaipaan hiuksiini hieman enemmän keveyttä. Mutta aina silloin, kun hiukseni kaipaavat kunnon tehohoitoa tai en ehdi aamulla föönata tukkaani, aion ehdottomasti turvautua koirasampooseen.

Lue myös:

Yllättävä kauneusniksi: finnit pysyvät poissa hilseshampoolla? Testasimme viraalin kikan!

Tuuheammat ja pidemmät ripset viikossa kotikonstein? Testasimme!

Kehokuurilla eroon turvotuksesta ja makeanhimosta? Testasimme!

Kosmetiikan sisältämät mikromuovit aihettavat vakavia seurauksia – Näin tunnistat ja vältät

Luonnonkosmetiikan huippulöydöt – Testasimme luonnonkosmetiikkatuotteet eri tarpeisiin

X