Matkailu

Olisitko arvannut? Finnair ja Norwegian paljastavat, mitä kahvia lennoilla tarjotaan

Lennon aikana nautittu kahvikupillinen maistuu monelle yllättävän hyvin. Selvitimme, mitä kahvia lennoilla tarjotaan.

Teksti:
Christina Boman, Anna Ferrante
Kuvat:
iStock

Selvitimme, miten kahvi valmistuu yläilmoissa.

Lennon aikana nautittu kahvikupillinen maistuu monelle yllättävän hyvin. Selvitimme, mitä kahvia lennoilla tarjotaan.

Kahvikupillinen lentokoneessa piristää matkassa ryytynyttä. Toisaalta omalle paikalle lipuvaa kahvikärryä odotellessa lento myös tuntuu sujuvan vauhdikkaammin.

Mutta mitä kahvia lennolla tarjotaan? Päätimme selvittää asian suoraan lentoyhtiöiltä. Näin Finnairilta ja Norwegianilta vastattiin.

Näin paljon kahvia kuluu yläilmoissa

Lennoilla totisesti ryystetään kahvia urakalla – Finnairin lennoilla tarjoillaan jopa 23 000 kuppia päivässä. Tämä tarkoittaa noin 700 000 kuppia kuukaudessa.

– Tarjoamme kahvia maksutta Euroopan-lentojen businessluokassa ja kaukolennoilla kaikissa matkustusluokissa, Finnairin viestinnästä kerrotaan.

Euroopan-lentojen economy-luokassa asiakkaat puolestaan voivat ostaa kahvia lennonaikaisesta valikoimasta, ja useimpiin lisäpalveluna ennakkoon tilattaviin aterioihin sisältyy kuppi kahvia.

Mutta mitä kahvia lennoilla hörpitään? Vastaus kuuluu: murukahvia.

– Lennonaikaisesta valikoimasta ostettava kahvi on Douwe Egbertsin Americano ja Cappuccino. Muutoin tarjoamme Nescafen kahvia. Erikoiskahvit ovat Illyn.

Kofeiinitonta kahvia on saatavilla kaukolentojen bisnesluokassa.

Myös Norwegianin lennoilla tarjotaan Nescafen murukahvia. Lisäksi valikoimassa on Starbucksin vastaavaa.

Lue myös: Pikakahvit testissä – paras pikakahvi menisi suodatinkahvista: ”Suorastaan suklainen maku”

Näin kahvi valmistuu yläilmoissa

Kahvin valmistamiseen käytetyt keinot ovat lentokoneympäristössä luonnollisesti rajalliset.

Sekä Finnairin että Norwegianin viestinnästä kerrotaan, että koneissa ei ole erikseen kahvinkeittimiä. Vesi kuumennetaan lentokoneessa vedenkeittimellä. Murukahvi sekoitetaan kuumaan veteen.

Vaikka pikakahveja katsotaan usein kieroon, moni tuntuu mieltävän lentokoneessa nautitun kupillisen maukkaaksi. Syy voi piillä yläilmojen poikkeusoloissa:

– Lentokoneen taustamelu, ilmankosteus ja ilmanpaine vaikuttavat ihmisen maku- ja hajuaistiin. Tämän takia sama ruoka tai juoma saattaa maistua erilaiselta lentokoneessa kuin maassa, Finnairin viestinnästä tarkennetaan.

X