Työ ja raha

Julkkispomot kertovat: näin menestyt työelämässä

Joidenkin ihmisten urapolku vaikuttaa olevan kullalla päällystetty. Julkkismiljonäärit ja bisnesgurut paljastavat, millä eväillä työmaailmassa menestyy.

Teksti:
Anna Nummisto
Kuvat:
123Rf

Joidenkin ihmisten urapolku vaikuttaa olevan kullalla päällystetty. Julkkismiljonäärit ja bisnesgurut paljastavat, millä eväillä työmaailmassa menestyy.

Helen Gurley Brown: ”Jokainen on aloittanut nollasta”

Kirjailija, kustantaja ja Cosmopolitan-lehden päätoimittaja Helen Gurley Brown puhui tasa-arvon puolesta jo 1960-luvulla, jolloin naisten odotettiin pysyvän kotona lasten kanssa. Gurley Brownin tärkein viesti oli, ettei nainen tarvitse miestä pärjätäkseen elämässä.

Hän uskoi, että nainen voi saada sekä perheen että uran, kunhan hänellä on älliä ja hän on valmis tekemään töitä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, oli Gurley Brownin lempilauseita.

Lue myös: Vain uraohjus menestyy – Nämä työmyytit eivät pidä paikkaansa

Tyra Banks: ”Katso tulevaisuuteen”

Jokainen projekti loppuu joskus. Siksi jo niitä aloittaessa tulisi miettiä, mitä tämän jälkeen tapahtuu. Huippumalli ja Bankable Enterprises -yhtiön toimitusjohtaja Tyra Banks on neuvonut pitämään urapolun langat käsissä suunnittelemalla aina pari siirtoa eteenpäin. Mitä aiot tehdä sitten, kun tämä asia tai vaihe päättyy?

Kun tiedät, mihin suuntaan jatkat seuraavaksi, et koskaan jää tyhjän päälle. Banks on kertonut saaneensa tämän loistavan neuvon omalta äidiltään.

Lue myös: Käännä torjutuksi tuleminen voitoksesi – Nämä ohjeet toimivat sekä ihmissuhteissa että työelämässä

Donald Trump: ”Rakasta sitä mitä teet”

Yritysjohtaja ja miljardööri Donald Trump on jauhanut Diilin tuotantokaudesta toiseen, kuinka työtä kohtaan täytyy tuntea intohimoa. Jos himoitset ylennystä, sinun on näytettävä pomollesi, kuinka olet valmis laittamaan itsesi likoon 110 prosenttisesti.

Trump on sanonut, ettei työ saa koskaan olla ”vain duunia”. Kun rakastat sitä mitä teet, voit vain tulla paremmaksi.

Lue myös: Pitäisikö sinun vaihtaa työpaikkaa? Nämä 10 merkkiä paljastavat

Kim Kardashian: ”Tee paljon töitä”

Tosi-tv-tähti ja yrittäjä Kim Kardashianin voisi ajatella syntyneen kultalusikka syvällä kitarisoissaan. Nainen omistaa siskojensa kanssa DASH-nimisen vaateketjun, hän on lanseerannut useita vaatemallistoja, oman kosmetiikkamerkin ja appsin.

Julkisuudesta huolimatta Kardashian on kertonut raatavansa lujasti menestyksensä eteen. Hän pitää muun muassa tiukasti kiinni tavastaan herätä joka aamu kello viisi aloittamaan työpäivä. Kardashian uskoo, että menestyksen eteen on annettava itsestään kaikki mahdollinen. Jos aloitat projektin, puolivillainen suoritus ei ole koskaan riittävä.

Lue myös: Näin menestyt työelämässä – 5 helppoa ohjetta verkostoitumiseen

Steve Jobs: ”Älä elä kuplassa”

Applen toimitusjohtaja Steve Jobsin kerrotaan sanoneen, että luovuus on asioiden yhdistelyä. Ihmiset, joilla on paljon erilaisia kokemuksia, näkevät asioita, joita muut eivät huomaa. Jobs kävi vuosia kalligrafiakursseilla ja opiskeli suunnittelua sekä majoitus- ja viihdealaa. Lisäksi hän matkusteli Intiassa ja Aasiassa.

Voidakseen nähdä asioita isommassa perspektiivissä on siis välillä matkustettava kauemmas. Mitä enemmän elämänkokemusta, sitä helpommin asioiden yhdistely ja ongelmaratkaisu sujuvat myös työelämässä.

Lue myös: Luovuus – Leikkiä ja oppimista työhön

Lue lisää:

Kuusi askelta eteenpäin uralla – poimi naisjohtajan vinkit Mitä on coaching? – Valmennuksesta apua uraongelmiin tai henkilökohtaisen elämän haasteisiin 10 asiaa, joita menestyjät eivät sano

Lähteet: Business News DailyThe GuardianEntrepreneurCambio, Online College

X