Viihde

Megasuosittu Netflix-sarja hämmentää katsojia – kuka on salaperäinen Lars?

Tulikuuma Netflixin hittisarja Lapsikulta karmii ja koukuttaa katsojan hetkessä. Eniten kysymyksiä on herättänyt Larsin hahmo. Mitä hänestä paljastuu?

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Netflix

Lapsi kulta -sarja kertoo kammottavan tarinan rikoksesta, joka on saanut jatkua vuosia pimennossa.

Tulikuuma Netflixin hittisarja Lapsikulta karmii ja koukuttaa katsojan hetkessä. Eniten kysymyksiä on herättänyt Larsin hahmo. Mitä hänestä paljastuu?


Mukaansatempaava alusta loppuun – rakastin sitä!, kommentoidaan Lapsikulta -sarjaa Facebookissa.

Tänä vuonna Netflixissä julkaistu mysteeri on saanut katsojat kauhistuksen ja jännityksen valtaan. Kuusiosainen minisarja koukuttaa seuraamaan, miten tarina vuosia jatkuneesta rikoksesta alkaa valjeta rikosetsiville.

Rikosetsivillä on kädet täynnä töitä selvittäessään, mitä oikein on tapahtunut.

Saksalainen sarja perustuu Romy Hausmanin samannimiseen romaaniin. Lapsikulta kertoo Lenan, hänen lastensa Hannahin ja Jonathanin sekä Larsin tarinaa. Rikosetsivät pääsevät tarinan jäljille, kun Lena jää auton alle paetessaan metsässä. Sairaalasta herättyään hän ei muista omaa nimeään, mutta muistaa tulleensa raiskatuksi.

Sarja on täynnä kiinnostavia käänteitä sekä hahmoja, mutta viimeistään sarjan päätösjaksossa katsoja pääsee todella pidättämään hengitystä.

Katsojat tuntuvat olevan eniten kiinnostuneita Larsin salaperäisestä hahmosta ja erityisesti siitä, perustuuko hahmo todelliseen henkilöön.

Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää sarjan viimeisestä jaksosta ja hahmojen tarinasta.

VAROITUS: Tästä eteenpäin seuraa sarjan lopun juonipaljastuksia.

Kuka on Lars Rogner ja perustuuko hänen hahmonsa todelliseen henkilöön?

Sarja esittelee Lars Rognerin paikallisen turvallisuusyrityksen omistajana. Sarjan edetessä kuitenkin hänestä paljastuu paljon muutakin.

Lapsikulta: Jonathan ja Hannah joutuvat elämään Larsin suunnitteleman tiukan ohjelman mukaan.

Katsojille valkenee myöhemmin, että hän on pitänyt Lenaa ja hänen lapsiaan lukkojen takana, valvonut heidän elämäänsä ja pakottanut heidät asumaan ikkunattomassa talossa. Lars pitää Lenan, 12-vuotiaan Hannahin ja 8-vuotiaan Jonathanin eristyksissä maailmasta noudattaen erittäin tiukkaa aikataulua, jonka hän on laatinut heille.

Esimerkiksi aina kun Lars tulee huoneeseen, hänen perheensä on asetuttava jonoon ja ojennettava kätensä todistaakseen, ettei heillä ole mitään salattavaa.

Lapsi kulta alkaa pikku hiljaa valottaa tarinaansa, kun ”Lena” herää onnettomuuden jälkeen sairaalasta.
Lapsikulta alkaa pikku hiljaa valottaa tarinaansa, kun ”Lena” herää onnettomuuden jälkeen sairaalasta.

Myöhemmin sarjassa paljastuu, että Lena ei ole lasten äiti. Biologinen äiti Lena kuoli useita vuosia aiemmin, ja uusi Lena on todellisuudessa nimeltään Jasmin.

Sekä Lena että Jasmin olivat päätyneet vankeuteensa Larsin sieppaamana.

Monia katsojia mietityttää, perustuuko Larsin hahmo todelliseen henkilöön. Kysymys nousee väistämättä mieleen, koska lähes vastaavia sieppaustapauksia on ollut tosielämässä.

Lyhyt vastaus on: ei. Vaikka aivan todellisiakin kauhutarinoita sieppauksista ja panttivangeista on tullut vasta vuosien päästä esiin, Larsin hahmo ja hänen ympärilleen kutoutuva juoni ovat kirjailija Romy Hausmannin mielikuvituksen tuotetta.

Yksi läheinen verrokki fiktiosta on vainoava ja kriitikoiden ylistämä Room-elokuva vuodelta 2015, jossa ei myöskään alkuun paljasteta päähenkilöiden elävän sieppaajan vankeina.

Mitä viimeisessä Lapsikulta-jaksossa tapahtuu?

Koko tarinan kauheus alkaa valjeta sarjan loppua kohden. Oikea Lena odotti sieppauksensa aikaan lasta, Hannahia. Hannah ei ollut Lenan ja Larsin lapsi, vaan hänen isänsä oli Lenan entinen poikaystävä.

Sitten Lena synnytti Jonathanin, jonka isä on Lars.

Lena tuli vielä toistamiseen Larsille raskaaksi, mutta sekä Lena että vauva kuolevat synnytyksessä. Tästä traumatisoituneena Lars sieppasi ja tappoi useita naisia, jotka toivat hänelle mieleen Lenan.

Oikean Lenan kohtalo jättää liudan avoimia kysymyksiä.

”Toivoin, että he olisivat antaneet takaumia Lenan elämästä ja hänen kuolemaansa johtaneista tapahtumista”, kirjoittaa eräs katsoja Facebookissa.

Päätösjakson tunnelma muuttuu äärimmäisen intensiiviseksi, kun Lars katselee valvontakamerasta Jasminia piilottamassa veistä hihaansa. Lars ei kuitenkaan tiedä Jasminin piilottaneen rikkoutunutta lasinpalaa housuihinsa.

Myöhemmässä kohtauksessa Lars ottaa Jasminilta veitsen pois. Yhtäkkiä Jasmin teeskentelee pyörtyvänsä. Samalla hän vetää housuistaan lasinsirpaleen.

Hän puukottaa Larsia niskaan huutaen: ”En ole Lena! Olen Jasmin!”. Lars jää makaamaan verta vuotavana, kun Jasmin ja Hannah kävelevät pois.

Lapsikulta päättyy loppuasetelmaan, jossa Jasmin asuu yksin, Jonathan on klinikalla ja Hannah puhuu terapeutin kanssa.

X