Viihde

Eroottiset elokuvat – 7 seksikkäintä leffaa, jotka oikeasti ovat katsomisen arvoisia

Netti on pullollaan ”erotiikkaa”, ja valkokankaillakin pyörii kyllästymiseen asti nuorten ja kauniiden näyttäviä seksikohtauksia. Onneksi on myös ansiokkaita elokuvia, joissa on rutkasti eroottista latausta. Listasimme seitsemän!

Teksti:
Anu Räsänen
Kuvat:
Warner Bros., MVPhotos, Block 2 Pictures, Cinema Mondo, Yle Kuvapalvelu, Netflix

Emma Corrin ja Jack O'Connell kohtaavat aidosti Lady Chatterleyn rakastajassa.

Netti on pullollaan ”erotiikkaa”, ja valkokankaillakin pyörii kyllästymiseen asti nuorten ja kauniiden näyttäviä seksikohtauksia. Onneksi on myös ansiokkaita elokuvia, joissa on rutkasti eroottista latausta. Listasimme seitsemän!

7. Lady Chatterleyn rakastaja

Lady Chatterleyn rakastajan tuorein leffaversio on jo ehditty julistaa netissä D.H. Lawrencen romaanin parhaaksi filmatisoinniksi, ja hieno tämä vuoden 2022 uutukainen onkin.

Emma Corrinin näyttelemän Connien ja Jack O’Connellin esittämän Mellorsin eroottiset kohtaukset ovat myös aitoja ihmiskohtaamisia. Erikoismaininnan ansaitsee se, miten Laure de Clermont-Tonnerren ohjaus esittää naisen halun.

Netflix

6. Take This Waltz

Sarah Polleyn käsikirjoittama ja ohjaama murenevan avioliiton kuvaus Take This Waltz tulee lähelle ja riipaisee syvältä. Michelle Williams näyttelee Margotia, jolla on niin sanottu hyvä mies mutta joka on silti tyytymätön liitossaan.

Kun Luke Kirbyn näyttelemä boheemi Daniel sattuu Margotin tielle, alkaa matka kohti kaiken muuttavaa hairahdusta. Leffassa nähdään estottoman seksin lisäksi elokuvahistorian eroottisesti latautunein kohtaus täysissä pukeissa ja ilman kosketusta.

eroottiset elokuvat
Michelle Williams ja Seth Rogen ovat vuoden 2011 elokuvassa tasainen lapseton aviopari.

5. Magic Mike

Myönnetään, Channing Tatumin paljaalla yläkropalla on osuutta siihen, että eroottiset elokuvat on mahdotonta listata ilman tätä muassaan.

Magic Miken strippauskohtaukset ovat hiton seksikkäitä ja hauskoja, ja huumoria leffaan tuo myös se, miten häikäilemättömästi ohjaaja Steven Soderbergh on kiepauttanut filmikameran perinteisen miehisen katseen ympäri. Ja onpa Magic Mikessa jopa ihan kiinnostava tarinakin.

Elisa Viihde Viaplaystä löytyy myös leffan viihdyttävä jatko-osa Magic Mike XXL.

Elisa Viihde Viaplay

Channing Tatum on Magic Mike, joka hahmona perustuu näyttelijän oman uran alkuhämäriin.

Lue myös: Tahattomasti cringe – kokeile, pystytkö katsomaan vaivaannuttavimmat elokuvakohtaukset!

4. Dirty Dancing – Kuuma tanssi

Tanssiva nuori Patrick Swayze oli 1980-luvulle sitä, mitä paidaton Channing Tatum 2010-luvulle.

Dirty Dancing ei ehkä näytä tänä päivänä yhtä rohkealta kuin ilmestymishetkellään, mutta vastaavasti tästä päivästä katsottuna näkee kirkkaammin sen, kuinka poikkeuksellinen hahmo Jennifer Greyn esittämä Baby on – ja oli etenkin 80-luvulla. Baby on itsenäinen, ajatteleva nuori nainen, joka harrastaa seksiä omasta halustaan eikä saa siitä rangaistusta.

Ja ovathan ne Johnnyn ja Babyn väliset rakkauskohtaukset edelleen aika ihania.

eroottiset elokuvat
Dirty Dancing – Kuuma tanssi -menestyselokuvan pääosissa ovat Patrick Swayze ja Jennifer Grey.

Prime Video

3. Bound

1990-lukua leimasivat eroottiset elokuvat, joita markkinoitiin trillereinä – eivätkä ne olleet eroottisia eivätkä jännittäviä. Koko lajityypin pohjavire oli misogyyninen, ja sama vihamielisyys kohdistui homoseksuaalisuuden ilmentämiseen. Poikkeuksiakin onneksi on!

Lana ja Lilly Wachowski ohjasivat vuonna 1996 noir-henkisen rikoselokuvan, jossa Gina Gershon ja Jennifer Tilly huijaavat gangsterien rahat ja harrastavat intohimoista seksiä. Jännite Gershonin ja Tillyn hahmojen välillä on erityisen vetoava, koska naiset näyttävät todella nauttivan toistensa seurasta oman aikansa pehmopornokuvastosta poiketen.

Jennifer Tilly ja Joe Pantoliano Boundin kohtauksessa. Ohjaavat Wachowskit ovat tunnettuja Matrix-elokuvistaan.

2. Piano

Jane Campionin muutenkin mestarillinen Piano on myös raastavan hieno seksuaalisen heräämisen kuvaus. Elokuvan kiihkein lataus ei synnyt paljaasta pinnasta eikä rohkeista kohtauksista – vaikka niitäkin toki nähdään – vaan siitä vahvasta siteestä, jonka halu päähenkilöiden välille punoo.

Harvey Keitelin näyttelemä Baines viettelee Holly Hunterin esittämän Adan määrätietoisesti, mutta hahmossa on lämpöä ja välittämistä, jotka pyyhkivät pois manipuloivan vireen.

Elisa Viihde Viaplay

eroottiset elokuvat
Harvey Keitel ja Holly Hunter vuoden 1993 menestysleffassa. Eroottiset elokuvat eivät paljon Oscareilla juhli, mutta Piano sai kolme.

1. In the Mood for Love

Wong Kar-Wain upeassa draamassa nähdään vielä vähemmän paljasta pintaa kuin Pianossa. Juonen tasollakaan ei tapahdu paljon: loistavien Maggie Cheungin ja Tony Leungin näyttelemät naapurukset alkavat viihtyä yhdessä ymmärrettyään, että heidän puolisoillaan on salainen suhde.

Surumielinen elokuva on kuitenkin niin latautunut sekä eroottisesti että emotionaalisesti, että lopputekstien jälkeen on pakko vain istua hetki ja hengitellä hiljaa.

Yle Areena (31.7.2023 asti), HBO Max

Eroottiset elokuvat -listaus huipentuu mestariteokseen. Kuvassa Maggie Cheung ja Tony Leung.

Lue myös: Joka viides sinkkunainen ei kaipaa seksiä – yllättävät faktat suomalaisista sinkuista

Korjattu 6.3.: Kuvatekstissä kerrottiin virheellisesti In the Mood for Love -elokuvan olevan korealainen. Elokuva on hongkongilais-ranskalainen.

X