Viihde

Netflixin karmiva hittisarja The Watcher perustuu tositapahtumiin: tämä kaikki tapahtui oikeasti uuden talon ostaneelle lapsiperheelle

Mikä The Watcher -sarjasta on todella totta? Tositarina sarjan taustalla nostaa karvat pystyyn, vaikka sarja ottaakin erivapauksia.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Netflix

Broaddusin perhe sai samanlaisia kirjeitä kuin Netflix-sarjassa.

Mikä The Watcher -sarjasta on todella totta? Tositarina sarjan taustalla nostaa karvat pystyyn, vaikka sarja ottaakin erivapauksia.

Netflixin syksyn ilmiöksi kasvanut hittisarja The Watcher on osittain totta. Sarjassa Dean ja Nora Brannock (Bobby Cannavale ja Naomi Watts) ostavat perheelleen unelmiensa talon, mutta pian elämä muuttuu painajaiseksi karmivien kirjeiden myötä.

Seuraavat asiat tapahtuivat todella.

Maria ja Derek Broaddus ostivat 1,3 miljoonan dollarin unelmatalon kesäkuussa 2014 Westfieldistä, New Jerseystä, osoitteesta 657 Boulevard.

Kolmen päivän kuluttua kaupoista he saivat ensimmäisen karmivan kirjeen, jonka oli allekirjoittanut ”the Watcher” eliTarkkailija”.

”Rakkaat uudet naapurit 657 Boulevardilla, sallikaa minun toivottaa teidät tervetulleeksi naapurustoon”, kirje alkoi viattomasti.

Rivi riviltä kirjeen todellinen luonne kuitenkin tuli ilmi.

”657 Boulevard on ollut perheeni kohde vuosikymmeniä. – – Isoisäni tarkkaili taloa 1920-luvulla ja isäni 1960-luvulla. Nyt on minun vuoroni”, kirjeessä sanottiin.

Kirjeessä kuvailtiin edellisten päivien tapahtumia ja perheen lapsia, jotka olivat tuolloin 5-, 8- ja 10-vuotiaat. Oli selvää, että joku todella oli vakoillut perhettä.

”Teillä on lapsia. Olen nähnyt heidät. Heitä on laskujeni mukaan kolme.”

Kävi myös ilmi, ettei Tarkkailija pitänyt siitä, että vanhaa taloa remontoitiin.

”Olen jo nähnyt urakoitsijoita talolla. – –  Huono liike. Ette halua tehdä 657 Boulevardia onnettomaksi.”

The Watcher kirjoitti uudestaan – perhe teki päätöksen

Maria ja Derek Broaddus ottivat yhteyttä poliisiin, joka ei voinut tehdä juuri mitään. Todisteita ja johtolankoja ei ollut.

Pian Maria ja Derek saivat toisen kirjeen, joka oli vielä karmivampi kuin edellinen. Tarkkailija kutsui perheen lapsia ”nuoreksi vereksi”.

”Olen mielissäni, että nyt tiedän teidän ja nuoren veren nimet. – – Te todella sanotte heidän nimensä usein.”

Tarkkailija kysyi myös, uskaltavatko lapset mennä kellariin ja nukkuvatko he vintillä.

”Pelkäisin, jos olisin heidän asemassaan. Kellari on kaukana muusta talosta. Jos olisitte yläkerrassa, ette kuulisi heidän huutojaan.”

Lapsia ei enää viety talolle. Maria ja Derek päättivät, ettei perhe muuttaisi taloon ollenkaan.

”Missä olette? 657 Boulevardilla on teitä ikävä.”

Vanha talo oli jo myyty, joten perhe muutti asumaan Marian vanhempien luokse.

Vaikka Broaddusit pysyivät poissa talolta, kolmas kirje saapui.

”Missä olette? 657 Boulevardilla on teitä ikävä.”

The Watcher -sarjassa perheellä on kaksi lasta. Broadduseilla lapsia on kolme.
The Watcher -sarjassa perheellä on kaksi lasta. Broadduseilla lapsia on kolme.

Aiemmat omistajat olivat saaneet yhden kirjeen Tarkkailijalta

Derek ja Maria epäilivät Tarkkailijaksi naapureitaan tai henkilöä, joka ei ollut saanut taloa ostettua vaan hävinnyt tarjouskilpailussa Broadduseille.

Koska poliisista ei ollut suurta apua, he palkkasivat yksityisetsivän selvittämään tapausta. Taloon ja pihapiiriin asennettiin myös valvontakameroita, ja Derek vietti itsekin öitä vahdissa.

Broaddusit ottivat myös yhteyttä eläkeläispariskuntaan, joka oli asunut talossa aiemmin. He eivät olleet kokeneet mitään epätavallista 23 vuoden aikana, jonka he olivat talossa asuneet.

He olivat saaneet Tarkkailijalta ainoastaan yhden kirjeen. Kirje saapui vain muutama päivä ennen heidän poismuuttoaan, ja siinä kiitettiin 657 Boulevardin hyvästä huolenpidosta.

Talo aiheutti myös taloudellisen katastrofin

Broaddusit laittoivat talonsa myyntiin helmikuussa 2015, vain kahdeksan kuukautta myöhemmin kuin he olivat sen ostaneet. Talo ei kuitenkaan mennyt kaupaksi. Moni oli kuullut Tarkkailijasta.

Maria ja Derek yrittivät saada paikallisilta viranomaisilta luvan myydä kiinteistön rakennuttajalle, joka olisi purkanut talon ja rakentanut tontille kaksi pienempää taloa. Pyyntö torpattiin.

Perheen oli pakko laittaa talo vuokralle. Vuokralainen löytyi, mutta vuokra ei kattanut edes asuntolainan kustannuksia.

Kaksi ja puoli vuotta ensimmäisen kirjeen jälkeen, juuri kun Maria ja Derek uskoivat Tarkkailijan luovuttaneen, he saivat vielä yhden kirjeen.

”657 Boulevard selvisi yrityksestänne pahoinpidellä taloa ja seisoo vahvana sotilaidensa tukiessa sen portteja.”

Vuonna 2019 Broaddusit saivat lopulta myytyä talon 959 000 dollarilla. Kauppahinta oli noin 400 000 dollaria vähemmän kuin mitä Maria ja Derek olivat talosta maksaneet. Lisäksi muun muassa remonttikuihin, välittäjän palkkioon, veroihin, vakuutuksiin ja yksityisetsivän palkkioon oli kulunut noin 100 000 dollaria.

Kuka the Watcher oikein oli?

Tähän päivään mennessä ei ole selvinnyt, kuka Tarkkailija todella oli.

Asiaa tutkineilla etsivillä on kuitenkin muutamia oletuksia tekijästä. Tarkkailija asuu todennäköisesti lähellä 657 Boulevardia ja on vanhempi henkilö. Tutkimuksissa keskityttiin erityisesti kahden naapurustossa asuvan perheen jäseniin. Kirjeistä löytyneet DNA-todisteet eivät kuitenkaan vastanneet ketään epäillyistä.

On todennäköistä, että tapaus jää ikuiseksi mysteeriksi. Moni, jota epäiltiin Tarkkailijaksi, on jo kuollut.

The Cut -lehden mukaan uudet omistajat eivät ole kuulleet Tarkkailijasta mitään.

Vaikka Broaddusit eivät ole enää yrittäneet selvittää, kuka Tarkkailija on, he eivät ole unohtaneet häntä. Derek on myöntänyt, että hänellä on ollut vaikeuksia päästä yli tapauksesta ja siitä, miten se vaikutti perheen elämään.

”Olin juuri täyttänyt 40 vuotta, kun ostimme talon. Nyt olen 93 vuotta vanha”, hän kuvaili The Cut -lehden haastattelussa.

Lähteet: The Cut, The Cut, Mamamia.com.au

X