Viihde

Netflix-hitti Squid Game on täynnä salaisia vihjeitä – huomasitko piiloviestit?

Netflixin hittisarja Squid Game kätkee taakseen merkittäviä piilovihjeitä. Niitä ei välttämättä huomaa ensimmäisellä katselukerralla.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Netflix

Eteläkorealainen Squid Game on kaikkien aikojen katsotuin Netflix-sarja.

Netflixin hittisarja Squid Game kätkee taakseen merkittäviä piilovihjeitä. Niitä ei välttämättä huomaa ensimmäisellä katselukerralla.

Squid Game on ollut muutaman viikon kaikkien huulilla. Netflixin katsojamääräennätyksiä rikkonut eteläkorealainen sarja kertoo arvoituksellisesta pelistä, johon värvätään joukko pahasti velkaantuneita ihmisiä. Palkinnoksi voittajille luvataan valtava määrä rahaa, mutta ensiksi pelaajien on selvittävä hengissä kuudesta lasten leikistä.

Suosio on tehnyt Squid Game -sarjasta valtavan netti-ilmiön. Netflix-hitin tarkkasilmäiset fanit ovat löytäneet jaksoista salaisia viestejä, jotka sisältävät isoja paljastuksia ohjelman kulusta jo sarjan alkumetreiltä saakka.

Listasimme piiloviesteistä kuusi. Kuinka monta näistä huomasit itse?

Lue myös: Kuka Bridgerton-hittisarjan hahmoista olet? Testaa!

Varo juonipaljastuksia! 

1. Kourapelistä voitettu lahjapaketti muistuttaa pelin ruumisarkkuja

Ennen kuin sarjan päähahmo Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) eli pelaaja 456 on rekrytoitu salaperäiseen peliin, häneltä ryöstetään raviveikkauksesta voitetut rahat, eikä hänellä ei ole varaa ostaa tyttärelleen syntymäpäivälahjaa. Niinpä Seong Gi-hun suuntaa pelihalliin toivoen, että voittaisi palkinnon kourapelistä.

Kun onni ei suo, hän pyytää hallissa oleva pojan apua. Pojan avustuksella Seong Gi-hun voittaa peliautomaatista mustan lahjapaketin, jonka sisältä paljastuu aseen muotoinen tulensytytyin.

Ne, jotka ovat sarjan katsoneet, varmasti huomaavat, että lahjapaketti muistuttaa myöhemmissä jaksoissa käytettyjä ruumisarkkuja. Onko tässä ohjaajan piiloviesti katsojille tulevista juonenkäänteistä?

2. Kaikki pelit löytyvät seinältä 

Squid Gamessa osallistujat pelaavat isosta rahapotista kilpailemalla toisiaan vastaan lasten leikeissä. Pelejä ei kerrota kilpailijoille etukäteen. Seuraavalle kierrokselle pääsevät pelaajat, jotka selviävät leikeistä elossa.

Koska kyseessä on elämä ja kuolema, kilpailijat yrittävät arvata, mikä leikki on seuraavalla kierroksella vastassa. Arvuutteluja ei kuitenkaan olisi tarvittu, jos pelaajat olisivat kääntäneet katseet leposalin seiniin.

Squid Game -sarjan fanit ovat huomanneet, että kaikki kilpailun kuusi peliä löytyvät ison hallin seiniltä. Ohjelman alussa piirustukset ovat punkkapetien takana piilossa, mutta pelaajien vähentyessä, salin seinät tulevat näkyviin ja paljastavat vihjeet. Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty, miksi kukaan pelaajista ei huomannut piirustuksia kisan aikana.

3. Nukke ei rekisteröi kaikkia pelaajia 

Oh Il-nam (O Yeong-su) eli pelaaja 001 on iäkäs, aivokasvaimesta kärsivä mies, joka kerää sympatiapisteitä niin kanssapelaajilta kuin sarjan katsojiltakin. Suurin Netflix-hitin juonnekäänne onkin se, että pelaaja 001 on todellisuudessa raa’an pelin keksijä, ja päättänyt lähteä mukaan kisakentälle vain tylsistyttyään pelin katsomiseen.

Pelaaja 001:n identiteetistä annetaan sarjassa useita vihjeitä. Yksi niistä nähdään ensimmäisen Liikennevalot-pelin aikana. Jättimäinen robottinukke eliminoi pelaajat, jotka liikkuvat robotin katseen alla. Moni on pistänyt merkille, että pelaaja 001 ei rekisteröidy laisinkaan robotin tutkaan. Tämä käy järkeen: pelin luojaa ei haluta pudottaa kisasta pois.

Liikennevalot-pelin jättimäinen robottinukke paljastaa sarjan alussa merkittävän juonenkäänteen.

4. Pelaaja 001 ei löydy listasta  

Pelaaja 001:n aikeista vihjaa myös kohtaus, jossa poliisi tutkii vuoden 2020 pelaaja-arkistoa. Kansiosta ei löydy hänen tietojaan, vaan listaus alkaa pelaaja 002:sta.

Pelaaja 001 on Squid game -sarjan pahis.
Pelaaja 001 eli Oh Il-nam paljastuu sarjan finaalijaksossa mysteeripelin luojaksi.

5. Pelaaja 001:n kuolemaa ei näytetä

Merkittävä vihje pelaaja 001 identiteetistä saadaan marmorikuulapelissä. Pelaaja 456 ja pelaaja 001 päätyvät kilpailemaan toisiaan vastaan.  Pelaaja 456 huijatessa itsensä jatkoon, katsojien annetaan olettaa, että pelaaja 001 eliminoidaan kisasta pois.

Mutta toisin kuin muiden pelaajien, pelaaja 001 kuolemaansa ei koskaan näytetä ruudulla. Myöhemmin selviää, että mies on elossa.

Pelaajat 001 ja 456 ystävystyvät kisan aikana.
X