Täydellinen kuunpimennys
Täydellisessä kuunpimennyksessä kuu värjäytyy ruosteenpunaiseksi.
Viihde

Harvinainen verikuu loistaa tummanpunertavana – näin täydellinen kuunpimennys voi vaikuttaa sinuun

Heinäkuun 27. päivän iltana taivaalla nähdään täydellinen kuunpimennys eli harvinainen verikuu. Astrologisesti kuunpimennys osuu jännittävään kuvioon. Astrologi Seppo Tanhua kertoo, mitä se voi tarkoittaa.
Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: iStock

Täydelliset kuunpimennykset ovat harvinaisia tapahtumia taivaalla. Suomessa sellainen on edellisen kerran nähty kolme vuotta sitten, ja seuraavan kerran punainen kuu loistaa taivaalla perjantai-iltana 27. heinäkuuta 2018.

Punainen Kuu on verikuu

Vaikka kyseessä on kuunpimennys, Kuu ei kirjaimellisesti pimene ja katoa näkyvistä, vaan muuttuu hohtavan punaiseksi. Tämä johtuu Maan ilmakehästä, joka sirottaa valon sinisiä sävyjä.

Kun ilmakehä taivuttaa Kuun pinnalle heijastuvaa auringonvaloa, jäljelle jäävät vain punaiset sävyt. Punertava valo värjää Kuun pinnan ruosteenpunaiseksi, mistä tulee myös täydellisen kuunpimennyksen nimitys: verikuu.

Seuraavan kerran Suomessa nähdään täydellinen kuunpimennys 21. tammikuuta 2019.

Kuunpimennykseen voi liittyä ahdistava tunnelma

Ei ole tieteellisesti todistettu, että täysikuulla tai kuunpimennyksellä olisi ihmiseen fyysisiä vaikutuksia. Astrologian mukaan Kuun vaiheet ja liikkeet vaikuttavat myös ihmiseen.

Astrologi Seppo Tanhua sanoo, että samalla tavalla kuin Kuu liikuttaa valtameriä, Kuu vaikuttaa myös ihmiskehon nesteiden tasapainoon. Tätä kautta Kuun liikkeet vaikuttavat myös ihmisen aivotoimintaan.

Astrologisessa mielessä täydellinen kuunpimennys osuu Seppo Tanhuan mukaan erikoiseen aikaan. Täysikuu osuu nimittäin juuri nyt voimakkaaseen kuvioon: Auringon ja Marsin oppositioon. Samaan aikaan kun Kuu on on täsmälleen tässä oppositiopisteessä, se on myös neliössä Uranukseen.

Kuvio tekee kuunpimennyksen ajasta hieman aggressiivisen.

– Tämä aika kokonaisuudessaan on hiukan hermostuttavaa. Olo voi olla ahdistunut ja voi olla vaikea tunnistaa, mistä se johtuu, Tanhua kertoo.

Tanhua neuvoo, että jos ahdistava tunne tulee, on hyvä tietää, että saattaa liittyä tähän aikaan. Ahdistus on kuitenkin myös aina viesti jostain asiasta, joka on muuttumassa.

Lue lisää omasta päivä– ja viikkohoroskoopistasi.

Aiheuttaako täysikuu oikeasti unettomuutta? Näin kuun vaiheet voivat vaikuttaa sinuun

Lähteet: Ursa, Sciencing, Forever Conscious

X