Mainos: WordDive
Mainos | WordDive

”Sovelluksen avulla kielten opiskelu on helppoa ja tehokasta”

Selkeys ja helppokäyttöisyys tekevät WordDivesta poikkeuksellisen palvelevan sovelluksen kielten opiskeluun. Kehittäjinä ovat suomalaiset opettajat ja tavoite on kirkas: pysyvästi hyvä kielitaito.

Teksti:
WordDive

Kuva: iStock

Selkeys ja helppokäyttöisyys tekevät WordDivesta poikkeuksellisen palvelevan sovelluksen kielten opiskeluun. Kehittäjinä ovat suomalaiset opettajat ja tavoite on kirkas: pysyvästi hyvä kielitaito.

Kumpuaapa vieraan kielen oppimisen halu vapaa-ajan harrastusten tarpeesta, matkusteluhaaveista tai työtehtävien vaatimuksesta, yksi asia on yhteinen: oppiminen edellyttää motivaatiota. Motivaatiota tukee mahdollisuus opiskella joustavasti.

– WordDive-sovellus kulkee aina mukana kännykässä, joten opiskelu on vaivatonta missä ja milloin tahansa, WordDiven Business Development Manager Petteri Front sanoo ja korostaa:

– Tärkeintä ei ole koukuttua, vaan saada pysyvästi hyvä kielitaito.

WordDive on suunniteltu opiskelijoiden tarpeisiin. Suunnittelun lähtökohtia ovat olleet kannustavuus, helppokäyttöisyys ja selkeys niin tehtävissä kuin tavoitteissa, jotta jokainen voi onnistua.

Suunnittelun lähtökohtia ovat olleet kannustavuus, helppokäyttöisyys ja selkeys niin tehtävissä kuin tavoitteissa, jotta jokainen voi onnistua.

– Algoritmi seuraa oppimistahtia ja tarjoaa kehittymistä vastaavia haasteita. Sovellus huomauttaa, mikäli yrität opiskella kerralla liikaa. Pedagogisten asiantuntijoidemme avulla kehitetty palvelu ymmärtää, milloin oppiminen ei enää ole tehokasta ja on syytä odottaa ennen siirtymistä uusien asioiden pariin, Front havainnollistaa.

Opiskelija saa hyväksytyistä suorituksistaan todistuksen, jota voi käyttää vaikkapa työnhaun tukena.

Ammattilaisten kehittämä sovellus

WordDiven kehittämisestä on vastannut moniosaajien joukko datan, analytiikan ja mobiilikäytön ammattilaisista opettajiin. Tehtävät ja sanasto ovat suomalaisten kieltenopettajien muotoilemia ja määrittelemiä. Yhtiössä seurataan laajalti myös megatrendejä, kuten vaikkapa kännyköiden käyttöä.

– Keräämme opiskelijoiltamme myös palautetta, jonka pohjalta kehitämme sovellusta vastaamaan opiskelijoiden tarpeita myös jatkossa, Front sanoo.  

Sovelluksen käytettävyydessä on otettu huomioon myös se, että se toimii sujuvasti niin Android-puhelimilla kuin iOS-käyttöjärjestelmässäkin. Opiskella voi myös tietokoneella selaimen kautta.

Kuva: iStock

Entä se motivaatio – miten sovellus kannustaa oppimaan sinnikkäästi? Frontin mukaan tämä on varmistettu sopivalla määrällä pelillisyyttä, mutta ennen kaikkea käyttäjälähtöisyydellä.

– Sovelluksessa on mahdollisuus seurata edistymisen tahtia numeroina, mutta pelillisyys ei ole ensisijaista – oppiminen on. Sovellus varmistaa, että olet sisäistänyt oppimasi ennen etenemistä täysin uusiin asioihin, jotta opiskelu säilyy motivoivana.

Jatkossa sovellukseen on tarkoitus kehittää lisää vuorovaikutteisuutta, kuten kännykän näytölle kilahtavia notifikaatioita. Ne innostavat oppimaan lisää.  

Selkeä oppimispolku kannustaa

Englannin ja ruotsin opettaja Kamilla Hyytiäinen pitää alustan tärkeimpinä pedagogisina ominaisuuksina selkeää kolmivaiheista oppimispolkua aloittelijasta edistyneeseen sekä sitä, että kaikki osa-alueet kirjoittamisesta ääntämiseen ja luetun ymmärtämiseen on tarkkaan mietitty.  

– Perinteisessä luokkaryhmässä edetään usein yhteisen tavoitteen mukaan, mikä ei välttämättä tue henkilökohtaista oppimista. WordDiven avulla opetus on yksilöllistä, Hyytiäinen korostaa.

Hyytiäinen on yksi sovellusta kehittämässä olleista ammattilaisista. Hän kehuu sovelluksen ihmisläheisyyttä.

– WordDivessa ei ole tekoälyn ääntämiä sanoja, vaan kaiken takana on ihminen. Sanat sidotaan käyttötarkoituksiin ja esitetään oikeassa asiayhteydessä, mikä tukee aidosti hyvää kielitaitoa.

Petteri Front ja Kamilla Hyytiäinen

X