Reseptit

Pesto-fetapasta

Pesto-fetapasta on nopea ruoka, joka sopii arkeen ja juhlaan. Yhtä aikaa raikas ja ruokaisa pasta valmistuu vartissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pesto

  • 1 valkosipulinkynsi viipaleina
  • 2 dl tuoretta tilliä
  • 1/2 ps (35-40 g) babypinaattia
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • n. 11/2 dl öljyä

Lisäksi

  • 500 g tuorepastaa
  • 150 g fetajuustoa
  • tillin oksia

Valmistusohje

Pesto-fetapasta valmistuu helposti näin:

1. Mittaa peston ainekset blenderiin tai sauvasekoittimen kulhoon. Mittaa tilli siten, että se on tiiviisti painettu mittaan, jotta sitä tulee tarpeeksi. Sekoita pesto tasaiseksi ja tarkista paksuus ja maku. Peston tulee olla paksuhkoa mutta lusikoitavaa. Lisää tarvittaessa öljyä ja mausteita.

2. Keitä tuorepasta pakkauk­sen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele pesto pastan joukkoon.

3. Jaa pasta lautasille, ja murenna pinnalle fetajuusto. Viimeistele pesto-fetapasta tuoreella tillillä ja mustapippurilla. Tarjoa lisänä raikasta vihersalaattia.

Vinkki! Pestoon voit käyttää kaikkia pehmeitä lehtimäisiä yrttejä, kuten vaikkapa klassista basilikaa, tilliä, minttua, korianteria ja lehtipersiljaa. Voit myös yhdistää kahta tai kolmea eri yrttiä samaan pestokastikkeeseen.

pesto-fetapasta
Pesto-fetapasta on yhtä aikaa raikas ja ruokaisa.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 15/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Vihreä pesto

X