Blogit

Suklaahippukakku

28.2.2016 Teksti: Dick Lindertz

Kuivakakut ovat helppoja valmistaa ja niitä voi maustaa monella tavalla. Tällä kertaa vuorossa on hyvin perinteinen versio jota on helppo tuunata.

Suklaahippukakku

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100g suklaahippuja
  • 2 dl maitoa
  • 100g leivontamargariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (korppujauhoja)

Ohje

Käytä sähkövatkainta. Vatkaa sokeri sekä munat vaahdoksi, lisää huonelämmin margariini vatkaa hetki, lisää maito, jatka vatkaamista kunnes taikina on tasaista. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne jatkuvasti vatkaten seokseen, taikinan on valmista kun se on vaahtomaista. Lisää suklaahiput ja sekoita lusikalla niin ett hiput ovat taikinassa tasaisesti.

Kaada taikina voideltuun korppujauhoilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun kakku on jäähtynyt voit koristella sen suklaahipuilla ja tomusokerilla

Dick Lindertz