Itse tehty suklaa on näyttävä herkku.
Ruokajutut

Itse tehty suklaa on helppo tarjottava ja lumoavan kaunis lahjaidea – tarvitset vain kaksi suklaalevyä, joista syntyy yksi upea!

Itse tehty suklaa on helppo tuunata halutunlaiseksi. Valmistus on helppoa, ja koristeita voi lisätä oman maun mukaan.
Teksti: Christina Boman Kuvat: Annan toimitus, iStock

Itse tehty suklaa on hauska itse tuunattu herkku, mutta myös todellinen silmäkarkki. Kaunis marmorimainen pinta syntyy, kun valkosuklaata ja maitosuklaata sulatetaan yhteen.

Jo sellaisenaan itse tehty suklaa on vangitseva näky. Päälle voi vielä lisätä erilaisia makuja ja koristeita, kuten pähkinää, kuivattuja hedelmiä tai pieniä vaahtokarkkeja.

Lue myös: Vegaaninen marenki syntyy kikherneiden liemestä – näin se onnistuu ensikertalaiseltakin

Itse tehty suklaa saa kauniin kuvion kahta eriväristä suklaata yhdistelemällä

Kaunis pinta syntyy, kun yhdistellään kahta eri väristä suklaata.

Itse tehty suklaa

Uunista tullut, sulanut suklaa on helppo levittää ja sen päälle asetellaan koristeita.

Itse tehdyn suklaan ainesosat: 

  • Valitsemaasi suklaata suklaalevyinä. Tässä ohjeessa käytettiin kahta suklaalevyä, joista toinen oli valkoista suklaata ja toinen maitosuklaata.
  • Vapaavalintaisesti koristeita, kuten kuivahedelmiä, pähkinöitä, pieniä vaahtokarkkeja ja pähkinärouhetta.

Suklaan pinnalle voi ripotella esimerkiksi kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai karkkeja.

Lue myös: Tämä kaurapuuron herkkuversio valloitti somen – baked oats on kuin pieni leivonnainen uunipuuron muodossa

Valmista näin:

Itse tehty suklaa valmiina

Murskaa jähmettynyt suklaalevy pieniksi paloiksi ja aseta tarjolle.

  1. Halkaise suklaalevyt riveiksi.
  2. Asettele suklaarivit vierekkäin leivinpaperille pellille tai vuokaan, joka toinen rivi valkoista, joka toinen rivi ruskeaa.
  3. Laita suklaat uuniin ja anna lämmetä 100 asteessa n. 10–15 minuuttia, kunnes suklaa on pehmeää.
  4. Ota valmiiksi haluamasi päällysteet. Murskaa pähkinöitä tai leikkaa kuivahedelmiä tarvittaessa pienemmiksi.
  5. Kun suklaa on sulanut, vedä pehmeää suklaata pitkin viivoja veitsellä, lusikan varrella tai syömäpuikolla. Anna suklaiden sekoittua keskenään marmoria muistuttavaksi.
  6. Ripottele päälle koristeita. Tässä annos on koristeltu kahtia: toisella puolella on vaahtokarkkeja ja mantelirouhetta, toisella puolella kuivattuja karpaloita ja cashew-pähkinöitä.
  7. Odota, kunnes astia tai pelti on kädenlämpöinen ja pistä suklaa jäähtymään jääkaappiin. Odota n. 45–60 minuuttia.
  8. Riko suklaalevy haluamaasi muotoon.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Annan keittiössä (@annankeittiossa) jakama julkaisu

Lue myös: Tämä tortilla villitsi Tiktokin! Somen hittivinkillä loihdit tortilloista nopean lounaan tai suussa sulavan jälkkärin – katso videolta helpot ohjeet!

X