Reseptit

Appelsiinisavariini

Jälkiruokakakkujen klassikko, savariini saa tällä kertaa makua appelisiinista.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl maitoa
  • 15 g hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua margariinia

Kostutus

  • 1 appelsiini raastettu kuori
  • 2.5 dl appelsiinimehua
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokerit, suola ja raastettu appelsiinin kuori. Lisää jauhot ja sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi, löysäksi taikinaksi.

2. Kaada taikina huolella voideltuun 22–24 cm halkaisijaltaan noin reilun litran vetoiseen rengasmaiseen kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.

3. Paista savariinia 175-asteisessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään hetkeksi ritilän päälle. Kumoa hieman jäähtyneenä ritilälle.

4. Sekoita kostutusaineet keskenään niin, että tomusokeri sulaa kokonaan. Pese ja kuivaa kakkuvuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusnesteestä. Nosta lämmin kakku takaisin vuokaan. Savariini imaisee nesteen heti kuin pesusieni. Pistele pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput nesteestä kakun päälle. Anna kakun maustua viileässä muutaman tunnin ajan.

X