Reseptit

Balsamicosiirappi

Balsamicosiirappi on herkkua myös jälkiruoaksi tarjottavien mansikoiden pinnalle valeltuna ja kermavaahdon kanssa tarjottuna.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Balsamicosiirappi

  • 1 dl tummaa balsamicoa
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Balsamicosiirappi valmistuu näin helposti:

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä hetken, kunnes liemi on siirappimaista. Älä keitä liian pitkään, muuten siirappi jäykistyy.

Siirappi jämähtää jäähtyessään, mutta säilyy hyvin ja voidaan notkistaa vesihauteessa kuumentamalla.

Balsamicosiirappi on herkkua myös jälkiruoaksi tarjottavien mansikoiden pinnalle valeltuna ja kermavaahdon kanssa tarjottuna.

Saatat pitää myös kirsikka-balsamicohillosta tai balsamico-rosmariinisipuleista.

Katso myös Kotilieisi.fi: Hunaja-balsamicokastike

X