Banaani-kaurakakku
Banaani tekee tästä kaurajauhoista leivotusta kahvikakusta ihanan mehevää.
Ainekset
- 75 g laktoositonta margariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl kananmunaa
- 2 dl kaurajauhoja
- 0.5 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 2 tl jauhettua kanelia
- 0.5 tl jauhettua neilikkaa
- 2 suurta banaania
- 0.5 dl laktoositonta maitoa
Valmistusohje
1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Soseuta banaanit ja lisää ne maidon kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 1 l). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jos kakku näyttää saavan liikaa väriä, suojaa pinta leivinpaperilla. Jäähdytä kakkua hetki ja kumoa se ritilälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous