Reseptit

Banaani-kaurakakku

Banaani tekee tästä kaurajauhoista leivotusta kahvikakusta ihanan mehevää.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

14

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 75 g laktoositonta margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kananmunaa
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 0.5 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 0.5 tl jauhettua neilikkaa
  • 2 suurta banaania
  • 0.5 dl laktoositonta maitoa

Valmistusohje

1. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen.

2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Soseuta banaanit ja lisää ne maidon kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 1 l). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jos kakku näyttää saavan liikaa väriä, suojaa pinta leivinpaperilla. Jäähdytä kakkua hetki ja kumoa se ritilälle.

X