Bataatti-maalaissalaatti
Bataatti-maalaissalaatti on reilu, ruokaisa ja taipuu moneen. Paahdettu bataatti, rapea pekoni ja täyteläinen kastike ovat ihania yhdessä. Voit korvata pekonin vegaanisella vönerillä tai vaikkapa savukalalla. Maut sopivat hienosti bataatin kaveriksi.
Ainekset
Bataatti-maalaissalaatti
- 800 g bataattia
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 1 pkt (175 g) pekonia
- 200 g vihreitä pitkiä pakastepapuja
- 4 kananmunaa
- 80 g tuoretta babypinaattia
kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 6 aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 lt mustapippuria
- 2 tl hunajaa
Valmistusohje
Bataatti-maalaissalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese bataatit hyvin ja kuivaa ne. Älä kuori. Leikkaa bataatit lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Levitä bataatit ja sipulit leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ja kääntele joukkoon oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai niin, että bataatit saavat väriä ja ovat napakan pehmeitä.
3. Kääntele kuumien kasvisten joukkoon tuore timjami, ja jätä odottamaan.
4. Suikaloi pekoni ja paista sui- kaleet rapeiksi paistinpannulla, lisää joukkoon pavut ja paista niin, että ne kuumenevat.
5. Keitä kananmunat 6 minuutin muniksi, ja kuori ne.
6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
7. Kokoa salaatti: levitä vadille bataatit, sipulit ja pinaatti. Lisää päälle pekoni ja pavut sekä lopuksi puolitetut kananmunat. Lusikoi päälle kastike ja tarjoa bataatti-maalaisalaatti heti.
Katso myös: Bataatti-caesarsalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Bataatti-nachopelti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous