Reseptit

Bataatti-maalaissalaatti

Bataatti-maalaissalaatti on reilu, ruokaisa ja taipuu moneen. Paahdettu bataatti, rapea pekoni ja täyteläinen kastike ovat ihania yhdessä. Voit korvata pekonin vegaanisella vönerillä tai vaikkapa savukalalla. Maut sopivat hienosti bataatin kaveriksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataatti-maalaissalaatti

  • 800 g bataattia
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 pkt (175 g) pekonia
  • 200 g vihreitä pitkiä pakastepapuja
  • 4 kananmunaa
  • 80 g tuoretta babypinaattia

kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 lt mustapippuria
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

Bataatti-maalaissalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese bataatit hyvin ja kuivaa ne. Älä kuori. Leikkaa bataatit lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Levitä bataatit ja sipulit leivinpaperilla peitetylle uunipellille, ja kääntele joukkoon oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Paahda kasviksia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai niin, että bataatit saavat väriä ja ovat napakan pehmeitä.

3. Kääntele kuumien kasvisten joukkoon tuore timjami, ja jätä odottamaan.

4. Suikaloi pekoni ja paista sui- kaleet rapeiksi paistinpannulla, lisää joukkoon pavut ja paista niin, että ne kuumenevat.

5. Keitä kananmunat 6 minuutin muniksi, ja kuori ne.

6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

7. Kokoa salaatti: levitä vadille bataatit, sipulit ja pinaatti. Lisää päälle pekoni ja pavut sekä lopuksi puolitetut kananmunat. Lusikoi päälle kastike ja tarjoa bataatti-maalaisalaatti heti.

Katso myös: Bataatti-caesarsalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Bataatti-nachopelti

X