bataatti-caesarsalaatti
Reseptit

Bataatti-caesarsalaatti

Suosikkisalaatteihin lukeutuva caesar saa tässä ohjeessa uutta ryhtiä uunissa paahdetuista bataattikuutioista. Itse tehty majoneesi kruunaa herkun.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Bataattikrutongit:

  • 500 g bataattia
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 keltuaista
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • 1/4 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 tl dijoninsinappia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese ja kuutioi bataatti. Sekoita joukkoon maissitärkkelys sekä keskenään sekoitetut öljy ja mausteet. Paahda kuutioita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Tee kastike. Kuori valkosipulinkynsi ja pane kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Käynnistä kone kulhon pohjalla ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku.

3. Revi salaatti ja pyörittele kastiketta joukkoon isossa kulhossa. Lisää kukkakaalin nuppuja, bataatit sekä juustolastut.

X