Reseptit

Bataattipihvejä lapselle

Bataattipihvit ovat oiva ruoka perheen pienemmille. Pihvien reseptissä käytetään lehtikaalia, jossa on paljon hyviä ja ravitsevia ravintoaineita.
Teksti: Mervi Alatalo Kuvat: Katri Kapanen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 bataatti
  • 1 iso lehtikaalin lehti tai
  • 1 dl hentoja lehtikaalin lehtiä
  • 1 rkl kaurahiutaleita
  • 2 munaa
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl Maizena-maissitärkkelytsä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä tai kookosöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Bataattipihvit maistuvat myös vauvalle tai taaperolle. Ne ovat terveellisiä, sillä pihveissä on muun muassa paljon vitamiineja sisältävää lehtikaalia.

1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan.

2. Pese ja kuori bataatti. Pilko se pieniksi paloiksi ja höyrytä, kunnes se on pehmeää. Muussaa bataatti ja mittaa siitä 2 dl.

3. Huuhtele lehtikaali, leikkaa pois kova keskikohta ja leikkaa se pieneksi silpuksi.

4. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa.

5. Lämmitä paistinpannulla noin 1 rkl öljyä. Muotoile taikina pihveiksi ja paista niitä pannulla muutama minuutti per puoli. Käännä varovasti, pihvit hajoavat kuumana helposti.

6. Tarjoile höyrytetyn parsakaalin kanssa.

Resepti: Pipsa Hurmerinta

Katso myös:

Bataattipihvit, Ruoka.fi

Uunilohta ja bataattia – ruokaa vauvalle, Ruoka.fi

Juuresbataattivuoka, Kotiliesi.fi

X