Reseptit

Cajun-mausteseos

Cajun-keittiö perustuu suointiaanien ruokakulttuuriin, jota suositaan Louisianassa. Cajunkeittiössä pataan kelpaavat käärmeet, alligaattorit ja sammakot siinä missä kanitkin. Oleellista on saaliin maustaminen voimallisesti. Mauste sopii myös kalalle.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cajun-mausteseos

  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 1 1/2 rkl jauhettua timjamia
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl sellerisuolaa
  • 1 rkl cayennepippuria
  • 2 tl valkopippuria
  • 2 tl jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Cajun-mausteseos tehdään näin:

1. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.

2. Ripota cajun-mausteseos sellaisenaan ruokiin tai hiero grillattavien ruokien pintaan.

Virittäydy cajun-keittiön makumaailmaan. Kokeile myös rapuja cajun-tyyliin tai cajunpataa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Cajunmaustettu Tomahawk-pihvi ja savusalsaa

 

X