Charalaka
Charalaka on eteläafrikkalainen versio amerikkalaisesta coleslawsta. Se on erinomainen grilliruokien lisäke, joka voidaan tarjota kuumana tai kylmänä.
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1–2 chiliä
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 eriväristä paprikaa
- 1/2 kg varhaiskaalia
- 1/2 kg porkkanoita
- 1 tl cayennenpippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlk (410 g) säilykeherneitä
- suolaa
- pippuria
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Viipaloi sipulit, suikaloi paprikat ja kaali. Raasta porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit.
2. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja jatka kypsentämistä 2–3 minuuttia.
3. Lisää kaali, porkkanat ja mausteet. Jatka kypsentämistä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
4. Lisää valutetut herneet, poista kasvikset liedeltä ja anna seoksen levätä hetki. Charalaka on hyvää niin kuumana kuin kylmänäkin.
Katso myös:
Kuskussalaatti, Ruoka.fi
Eteläafrikkalainen perunasalaatti, Ruoka.fi
Etiopialainen linssisalaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous