Reseptit

Charalaka

Charalaka on eteläafrikkalainen versio amerikkalaisesta coleslawsta. Se on erinomainen grilliruokien lisäke, joka voidaan tarjota kuumana tai kylmänä.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 chiliä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 eriväristä paprikaa
  • 1/2 kg varhaiskaalia
  • 1/2 kg porkkanoita
  • 1 tl cayennenpippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (410 g) säilykeherneitä
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Viipaloi sipulit, suikaloi paprikat ja kaali. Raasta porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilit.

2. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja jatka kypsentämistä 2–3 minuuttia.

3. Lisää kaali, porkkanat ja mausteet. Jatka kypsentämistä kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

4. Lisää valutetut herneet, poista kasvikset liedeltä ja anna seoksen levätä hetki. Charalaka on hyvää niin kuumana kuin kylmänäkin.

Katso myös:
Kuskussalaatti, Ruoka.fi
Eteläafrikkalainen perunasalaatti, Ruoka.fi
Etiopialainen linssisalaatti, Kotiliesi.fi

X