Clafoutis
Clafoutis on ranskalainen hienostunut versio pannukakusta. Puolukoilla ja omenoilla täytettynä se sopii hyvin syksyiseen kahvi- tai jälkiruokapöytään.
Ainekset
Clafoutis:
- 3 kananmunaa
- 3 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl voita sulatettuna
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 3-4 dl marjoja tai hedelmiä kuten puolukkaa tai omenaa tai kirsikoita
Voiteluun:
- voita
Koristeluun:
- tomusokeria
Valmistusohje
Clafoutis tehdään näin:
Clafoutis eli eli ranskalainen pannukakku on helppotekoinen ja nopeasti valmistuva. Perinteinen ranskalainen pannukakku tehdään kirsikoista, mutta tässä reseptissä se höystetään puolukoilla ja omenoilla.
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kananmunien joukkoon loput taikinan ainekset.
2. Voitele uunivuoka (n. 24 cm) ja ripottele vuoan pohjalle marjat. Kaada taikina marjojen päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
3. Jäähdytä pannaria hetki ja siivilöi päälle tomusokeria.
Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuista, ricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.
Katso myös: Kevyempien amerikkalaisten pannukakkujen ohje
Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous