Reseptit

Clafoutis

Clafoutis on ranskalainen hienostunut versio pannukakusta. Puolukoilla ja omenoilla täytettynä se sopii hyvin syksyiseen kahvi- tai jälkiruokapöytään.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Onko clafoutis eli hienostunut ranskalaisversio pannukakusta mielestäsi maailman paras pannukakku? Jos vastaat kyllä, niin kokeile tarjota se erimerkiksi puolukoilla ja omenoilla täytettynä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Clafoutis:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl voita sulatettuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3-4 dl marjoja tai hedelmiä kuten puolukkaa tai omenaa tai kirsikoita

Voiteluun:

  • voita

Koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Clafoutis tehdään näin:

Clafoutis eli eli ranskalainen pannukakku on helppotekoinen ja nopeasti valmistuva.  Perinteinen ranskalainen pannukakku tehdään kirsikoista, mutta tässä reseptissä se höystetään puolukoilla ja omenoilla.

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita kananmunien joukkoon loput taikinan ainekset.

2. Voitele uunivuoka (n. 24 cm) ja ripottele vuoan pohjalle marjat. Kaada taikina marjojen päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

3. Jäähdytä pannaria hetki ja siivilöi päälle tomusokeria.

Saatat pitää myös amerikkalaisista pannukakuistaricotta-pannukakuista tai pirteistä appelsiiniletuista.

Katso myös: Kevyempien amerikkalaisten pannukakkujen ohje 

Lue myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X