clafoutis
Onko clafoutis eli hienostunut ranskalaisversio pannukakusta mielestäsi maailman paras pannukakku? Jos vastaat kyllä, niin kokeile tarjota se erimerkiksi puolukoilla ja omenoilla täytettynä.
Reseptit

Clafoutis

Clafoutis on ranskalainen hienostunut versio pannukakusta. Puolukoilla ja omenoilla täytettynä se sopii hyvin syksyiseen kahvi- tai jälkiruokapöytään.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Clafoutis:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl voita sulatettuna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3-4 dl marjoja tai hedelmiä kuten puolukkaa tai omenaa

Voiteluun:

  • voita

Koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon loput ainekset.

2. Voitele uunivuoka (n. 24 cm) ja ripottele pohjalle marjat. Kaada taikina marjojen päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

3. Jäähdytä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria

X