Reseptit

Clafoutis

30.9.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Clafoutis on ranskalainen hienostunut versio pannukakusta. Puolukoilla ja omenoilla täytettynä se sopii hyvin syksyiseen kahvi- tai jälkiruokapöytään.

Ainekset

Clafoutis:

3 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 dl voita sulatettuna
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3-4 dl marjoja tai hedelmiä kuten puolukkaa tai omenaa

Voiteluun:

voita

Koristeluun:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon loput ainekset.

2. Voitele uunivuoka (n. 24 cm) ja ripottele pohjalle marjat. Kaada taikina marjojen päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

3. Jäähdytä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme