Reseptit

Graavattuja silakoita ja anjovista

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 kpl silakkafileetä
  • 1 rasia anjovisfileitä
  • tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia

Etikkaliemi:

  • 5 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • sitruunan mehu
  • 3 rkl etikkaa

marinadi:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • valkosipulin kynsi
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 kpl pieni punasipuli silputtuna
  • suolaa
  • musta pippuria myllystä

Valmistusohje

Hanki tuoreita silakoita ja poista niistä nahka. Sekoita etikkaliemen ainekset keskenään ja laita fileet liemessä yöksi jääkaappiin.

Nosta silakkafileet liemestä, kuivaa ne ja asettele lomittain anjovisten kanssa lautasille. Silppua sipulit ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada marinadi kalojen päälle ja tarjoile. Koristele ruohosipuli- ja tillisilpulla.

Maistuu parhaalta oluen tai kivennäisveden kera (Snapsin ystäville snapsin).

X