Graavattuja silakoita ja anjovista
Ainekset
- 12 kpl silakkafileetä
- 1 rasia anjovisfileitä
- tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
Etikkaliemi:
- 5 dl vettä
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- sitruunan mehu
- 3 rkl etikkaa
marinadi:
- 1 dl oliiviöljyä
- valkosipulin kynsi
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 kpl pieni punasipuli silputtuna
- suolaa
- musta pippuria myllystä
Valmistusohje
Hanki tuoreita silakoita ja poista niistä nahka. Sekoita etikkaliemen ainekset keskenään ja laita fileet liemessä yöksi jääkaappiin.
Nosta silakkafileet liemestä, kuivaa ne ja asettele lomittain anjovisten kanssa lautasille. Silppua sipulit ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada marinadi kalojen päälle ja tarjoile. Koristele ruohosipuli- ja tillisilpulla.
Maistuu parhaalta oluen tai kivennäisveden kera (Snapsin ystäville snapsin).
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous