
Graavikuhaa
Pala jälkiuunileipää, sipaisu voita, graavilohta ja kylmää olutta. Tässä ovat onnistuneen mökkiviikonlopun eväät.
Ainekset
- 0.5 kg tuore kuha filee
- 500 g karkeaa merisuolaa
- 1.5 dl hyvää öljyä
- 6-7 rkl limettimehua
- reilu puoli tl rouhittua mustapippuria
- 2 cl konjakkia tai akvaviittia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua kevätsipulia
Valmistusohje
Poista kuhafileestä nahka. Ripottele puolet suolasta vuoan pohjalle, aseta kuhafilee suolapedin päälle ja ripottele loput suolat fileen päälle. Laita suolatun fileen päälle muovikelmun palanen ja pieni paino. Laita suolautumaan jääkaappiin neljäksi tunniksi.
Neljän tunnin kuluttua ota filee suolasta ja laita se astiaan kylmän juoksevan veden alle puoleksi tunniksi. Pidä huoli, että filee on upoksissa koko ajan.
Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoilulautaselle. Sekoita öljy, limettimehu, konjakki tai akvaviitti huolellisesti. Sivele kalanpalat mausteliemellä. Ripottele päälle mustapippuri, hakattu tilli ja kevätsipuli.
Tarjoa kevyesti voilla voidellun jälkiuunileivän päällä. Anna vieraiden ihmetellä, mitä graavikalaa ovat syömässä. Maistuu taivaallisen hyvältä pitkän, syksyisen kalastuspäivän jälkeen kämpillä kylmän oluen ja pienen snapsin kera.
Kommentit
Susipaska resepti. Valmistusaika otsikon mukaan yli vuorokausi mutta ohjetta noudattaen 4 tuntia???
Kuka laittaa graavikalaan puoli kiloa merisuolaa? Henkilö joka haluaa eroon hengestään.
Kommentit
Susipaska resepti. Valmistusaika otsikon mukaan yli vuorokausi mutta ohjetta noudattaen 4 tuntia???
Kuka laittaa graavikalaan puoli kiloa merisuolaa? Henkilö joka haluaa eroon hengestään.
Eikö tämä pitäisi jo poistaa netistä
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous