Grillattu kreikkalainen salaatti
Grillattu kreikkalainen salaatti maustetaan sitruuna-oreganoöljyllä. Kypsennä kasviksia kuumassa grillissä vain sen verran, että pinta ruskistuu mutta suutuntuma jää rapeaksi.
Ainekset
Grillattu kreikkalainen salaatti
- 2 suippopaprikaa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 nippu sipulia
- 1 fenkoli
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 200 g halloumijuustoa
Sitruuna-oreganoöljy
- 1 luomusitruunan mehu
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 3 rkl oreganoa hienonnettuna
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1-2 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
Grillattu kreikkalainen salaatti tehdään helposti näin:
1. Pese ja paloittele paprikat, kesäkurpitsa ja sipulit. Halkaise fenkoli, huuhtele se huolellisesti ja paloittele. Huuhtele kirsikkatomaatit. Kuutioi halloumi. Sekoita sitruuna-oreganoöljyn ainekset keskenään.
2. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon puolet mausteöljystä. Paista kasviksia parilalevyn päällä tai grilliwokkipannussa, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Grillaa samalla halloumit. Nosta kasvikset ja halloumit tarjoiluvadille. Viimeistele grillattu kreikkalainen salaatti sekoittamalla joukkoon loput mausteöljystä.
Katso myös: Paahdettu fetasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu caesarsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous