Reseptit

Grillattu kreikkalainen salaatti

Grillattu kreikkalainen salaatti maustetaan sitruuna-oreganoöljyllä. Kypsennä kasviksia kuumassa grillissä vain sen verran, että pinta ruskistuu mutta suutuntuma jää rapeaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu kreikkalainen salaatti

  • 2 suippopaprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 nippu sipulia
  • 1 fenkoli
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 200 g halloumijuustoa

Sitruuna-oreganoöljy

  • 1 luomusitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 3 rkl oreganoa hienonnettuna
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

Grillattu kreikkalainen salaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja paloittele paprikat, kesäkurpitsa ja sipulit. Halkaise fenkoli, huuhtele se huolellisesti ja paloittele. Huuhtele kirsikkatomaatit. Kuutioi halloumi. Sekoita sitruuna-oreganoöljyn ainekset keskenään.

2. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon puolet mausteöljystä. Paista kasviksia parilalevyn päällä tai grilliwokkipannussa, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Grillaa samalla halloumit. Nosta kasvikset ja halloumit tarjoiluvadille. Viimeistele grillattu kreikkalainen salaatti sekoittamalla joukkoon loput mausteöljystä.

Katso myös: Paahdettu fetasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu caesarsalaatti

X