Reseptit

Grillattu mausteinen ananas

Grillattu mausteinen ananas viimeistellään makealla mausterubilla, jota voit varioida maun mukaan. Kokeile kanelia tai kardemummaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu ananas

  • 1 ananas

Makea mausterub

  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 tl aniksen siemeniä murskattuna
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi

  • sorbettia maun mukaan

Valmistusohje

Grillattu mausteinen ananas tehdään helposti näin:

1. Kuori ananas ja leikkaa se 4–6 lohkoksi. Poista lohkoista kova keskiosa.

2. Sekoita fariinisokeriin aniksensiemenet, kaneli, inkivääri, suola ja hienonnettu rosmariini.

3. Ripottele ananaspaloille makeaa mausteseosta molemmin puolin.

4. Nosta lohkot valurautapaistinpannuun tai -vuokaan. Grillaa ananaksia 350-asteisessa pizzauunissa noin 1 minuutti ja käännä lohkoja 1–2 kertaa tuon aikana niin, että sokeri sulaa ja karamellisoituu ananaslohkojen pintoihin.

5. Nostele ananaspalat lautasille ja lisää vierelle sorbettipallo.

6. Ripottele pinnalle vielä hieman mausterubia ja tarjoa. 

Katso myös: Grillattua ananasta ja melonisalaattia

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattua ananasta ja rommikinuskia

X