Reseptit

Grillattu raparperi ja hunaja-jogurttikastike

Grillattu raparperi ja hunaja-jogurttikastike on helppotekoinen jälkiruoka, joka sopii erinomaisesti grilliaterian päätteeksi

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu raparperi:

  • 4 raparperin vartta
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Hunaja-jogurttikastike:

  • 2 dl paksua jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

Grillattu raparperi ja hunaja-jogurttikastike tehdään näin:

1. Sekoita hunaja-jogurttikastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin.

2. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa 10 cm:n pätkiksi. Laita grilliin, vuokaan tai paistinpannuun. Sekoita sokerit joukkoon ja laita päälle nokare voita.

3. Kypsennä grillissä käännellen. Koristele laventelilla, sitruunamelissalla tai mintulla. Nauti grillattu raparperi hunaja-jogurttikastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Katso myös: Raparperi-herukkahillo ja paahtoleipää

Katso myös Kotiliesi.fi: Raparperikiisseli

X