Reseptit

Grillattu tonnikala

Grillattu tonnikala kypsyy nopeasti: sille ei saa muuta kuin juuri ”näyttää” grilliä, sillä aivan kypsänä kala on käytännössä pilalla; sen upea rakenne on mennyttä.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
iStockphoto

Grillattu tonnikala maistuu itse tehdyn tortillan täytteenä avokadon ja tulisten salsojen kanssa.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu tonnikala

  • 600-700 g tonnikalafileetä
  • 1 nippu timjamia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • maldon-suolaa

Valmistusohje

Grillattu tonnikala valmistuu helposti näin:

Leikkaa tonnikalafileestä pihvejä. Laita ne vuokaan ja silppua päälle runsaasti tuoretta timjamia. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita kylmään ainakin pariksi tunniksi.

Grillaa tonnikalapihvit kuumalla grillillä hyvin nopeasti. Jätä mediumiksi sisältä.

Vinkki: Tarjoile grillattu tonnikala siivutettuna rucola- tai yrttipediltä tai itse leivotun tortillan , avokadon, limetin ja tulisen salsan kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet grillatun lohen mausteisessa kastikkeessa

X