Reseptit

Grillatut makkarat ja perunanyytit

Grillatut makkarat maistuvat viherpippurisulatejuustolla höystettyjen perunanyyttien kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 grillimakkaraa

Perunanyytit:

  • 8-12 keitettyä uutta perunaa
  • 250 g viherpippurisulatejuustoa
  • 4 kevät- tai nippusipulia

Lisäksi:

  • 4 kaksinkertaista folioarkkia

Valmistusohje

Grillatut makkarat ja perunanyytit valmistetaan näin:

  1. Tee ensin nyytit. Leikkaa perunat ja sulatejuusto viipaleiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi. Levitä perunat, juusto ja sipulit kerroksittain folioarkkien päälle. Sulje foliot nyyteiksi ja nosta ne grilliin. Kypsennä noin 10 minuuttia.
  2. Tee makkaroihin terävällä veitsellä syvät viillot. Nosta makkarat nyyttien vierelle grilliin ja kypsennä makkaroita silloin tällöin käännellen tai kunnes makkarat ovat kauniin värisiä ja sisältä tulikuumia.
  3. Avaa nyytit ja nosta grillatut makkarat muiden aineiden päälle.

Vinkki: Voit panna makkarat perunapedille nyyttien sisään kuumenemaan, mutta silloin ne eivät saa pintaan väriä.

Lisää helppoja grilliherkkuja:
Hampurilaiset grillissä
Grillattua bataattia ja minttu-korianterikastiketta
Grillattua fetajuustoa ja pikkuporkkanoita

Katso myös Kotiliesi.fi: Ulkofileevartaat

X