Reseptit

Grillatut makkarat ja perunanyytit

23.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 grillimakkaraa

Perunanyytit:

8-12 keitettyä uutta perunaa
250 g viherpippurisulatejuustoa
4 kevät- tai nippusipulia

Lisäksi:

4 kaksinkertaista folioarkkia

Valmistusohje

Grillatut makkarat maistuvat viherpippurisulatejuustolla höystettyjen perunanyyttien kanssa.

Tee ensin nyytit. Leikkaa perunat ja sulatejuusto viipaleiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi. Levitä perunat, juusto ja sipulit kerroksittain folioarkkien päälle. Sulje foliot nyyteiksi ja nosta ne grilliin. Kypsennä noin 10 minuuttia.

Tee makkaroihin terävällä veitsellä syvät viillot. Nosta makkarat nyyttien vierelle grilliin ja kypsennä makkaroita silloin tällöin käännellen tai kunnes makkarat ovat kauniin värisiä ja sisältä tulikuumia.

Avaa nyytit ja nosta makkarat muiden aineiden päälle.

Vihje: Voit panna makkarat perunapedille nyyttien sisään kuumenemaan, mutta silloin ne eivät saa pintaan väriä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *