Reseptit

Hampurilaiset grillissä

21.6.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Hampurilaisten grillaamiseen käy hyvin pikkuinen pallogrilli tai jopa uunigrilli. Jos haluat pihveihin savunmakua, sipaise ne savuaromisella barbequekastikkeella.

Ainekset

Hampurilaiset grillissä:

4 hampurilaissämpylää
500 g naudanjauhelihaa
2 rkl vasikanfondia
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl oreganoa
suolaa

Lisäksi:

3 sipulia renkaina
maustekurkkuviipaleita

Kastike:

1 dl valmismajoneesia
1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
3 rkl chiliketsuppia

Valmistusohje

Tarjoa hampurilaiset grillattujen bataattilohkojen kanssa. Bataatti on perunaa nopeampi ja helpompi grillattava.

1. Sekoita ensin kastike ja paista sipulirenkaat kauniin ruskeiksi. Sekoita fondi ja mausteet jauhelihaan. Muotoile taikinasta neljä kämmenenkokoista pihviä. Sipaise pihvien pinnat öljyllä. Paista pihvejä noin 10 minuuttia hyvällä lämmöllä.

2. Paahda sämpylät grillissä ja täytä hampurilaiset.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme