Reseptit

Grillattua bataattia ja minttu-korianterikastiketta

Bataatti sopii täydellisesti grilliin, sillä grillin lämpö loihtii mausta ihanan makean. Grillatut bataatit maistuvat kevyenä kesälounaana raikkaan minttu-jogurttikastikkeen kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Grillattu bataatti suorastaan sulaa suuhun.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 pientä bataattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus currya
  • ripaus suolaa

Kastike:

  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Hienonna minttu ja korianteri. Sekoita jogurtin joukkoon yrtit, limetin kuori ja mehu, suola, mustapippuri, hunaja sekä paahdetut mantelilastut. Anna kastikkeen tekeytyä hetki.

2. Pese bataatit hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa. Laita ne vuokaan.

3. Sekoita oliiviöljyn joukkoon curry ja suola. Sivele bataatit öljyllä. Laita bataatit grilliin ja paahda ne kypsiksi välillä käännellen.

4. Tarjoile jogurttikastikkeen kera.

X