Reseptit

Hääsiika

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 kookasta siikaa eli uunipellillinen
  • 3 tl suolaa
  • 3 dl keitettyä riisiä
  • 12 kivetöntä luumua
  • 3 pientä sipulia
  • 3 kourallista pinaattia tai nuoria nokkosen lehtiä
  • hiukan pippuria
  • 3 pientä nippua tilliä
  • 4 dl erikoiskermaa
  • 3 rkl korppujauhoa tai mantelirouhetta
  • 3 nokaretta voita

Valmistusohje

Suomusta peratut ja puhtaaksi huuhdotut kalat. Hiero kalojen vatsaonteloon ja pintaan suolaa. Anna suolautua sillä aikaa, kun kiehautat täytteen riisin. Höyrytä ja valuta pinaatti tai nuoret nokkosen lehdet ja mausta pippurilla. Silppua luumut, tilli sekä sipuli ja sekoita kypsän riisin joukkoon.

Täytä kalojen vatsaontelot pinaatilla ja riisiseoksella. Aseta kalat voidellulle tai foliolla vuoratuille pellille vieretysten niin, että täyte pysyy vatsaontelossa. Voit pistää kiinnikkeeksi puiset tikut. Korppujauhota kalojen pinta ja kypsennä kaloja 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Kuumenna kerma kattilassa ja valuta kuumana kalojen päälle pellille. Anna hautua kunnes kerma on kullankeltaista ja evät irtoavat.

X