Reseptit

Hauki tomaattikastikkeessa

Hauki tomaattikastikkeessa maustetaan ronskisti chilillä sekä currylla ja höystetään makoisaksi oliiveilla. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi täyjyväcouscousia tai -bulguria ja vihreää salaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hauki

  • 400 g haukifileetä
  • 1/2 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl chilimausteseosta
  • 1 tl currya
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 kala- tai kasvisliemikuutio tai annosfondi
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 sitruunan tai 2 limetin mehu
  • 1 dl oliiveja
  • korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Hauki tomaattikastikkeessa tehdään helposti näin:

1. Nypi hauesta pois ruodot, leikkaa filee annospaloiksi ja mausta suolalla.

2. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää valkosipuli, mausteet ja tomaattipyreee. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kaada kasariin tomattimurska, lisää vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Mausta suolalla ja sokerilla ja anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia.

3. Puserra kastikkeeseen sitruunamehu ja lisää kalapalat sekä viipaloidut oliivit. Hauduta ruokaa lempeällä lämmöllä, kunnes kala on kypsää. Viimeistele hauki tomaattikastikkeessa tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla.

Katso myös: Maukas ja vähärasvainen hauki on mainio ruokakala – kokosimme parhaat reseptit pyöryköistä keittoihin sekä vinkit hauen käsittelyyn

Katso myös Kotiliesi.fi: Hauki on ekologista lähiruokaa – älä välitä ruodoista ja tee kalasta maukkaat haukipuikot, pihvit ja murekkeet

X