Reseptit

Hedelmä-marjahyytelö

Hedelmä-marjahyytelö on raikas ja kevyt jälkiruoka, jonka lisäkkeenä voi tarjota vaahdotettua vähärasvaista vanilliinikastiketta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 liivatelehteä
  • kylmää vettä,
  • 100 g siemenettömiä viinirypäleitä
  • 1 banaani
  • 1 kypsä päärynä
  • 1 tlk (227/135 g) mehuun säilöttyjä ananaspaloja
  • 1 tlk (410/235 g) mehuun säilöttyjä persikanpuolikkaita
  • 200 g (noin 4 dl) (pakaste)marjoja
  • 3 dl nestettä (ananasten ja persikoiden säilöntäliemi + tarvittaessa omenatäysmehua)
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan.

Huuhdo viinirypäleet. Kuori ja viipaloi banaani. Kuori ja halkaise päärynä. Poista siitä kanta sekä siemenkota ja paloittele päärynänpuolikkaat. Valuta säilykehedelmät ja ota liemet talteen. Paloittele persikanpuolikkaat.

Lado hedelmät ja marjat kerroksittain hyytelö- tai pieneen kakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin litra.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna desilitra nestettä ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateliuos lopun nesteen joukkoon ja mausta se maun mukaan sokerilla. Kaada liemi hedelmien ja marjojen päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Pane vuoan päälle lautanen tai tarjoiluvati ja kumoa hyytelö tarjolle.

Vinkki:
Hedelmä-marjahyytelö on raikas ja kevyt jälkiruoka, jonka lisäkkeenä voi tarjota vaahdotettua vähärasvaista vanilliinikastiketta.

X