Hedelmäsalaatti ja kirsikkaolutsiirappi
Hedelmäsalaatti ja kirsikkaolutsiirappi on täydellinen syysaterian päätös. Sesongin hedelmät saavat upean maun kirsikkaoluesta.
Ainekset
Hedelmäsalaatti
- 2 appelsiinia
- 3-4 luumua
- 3-4 viikunaa
- 100 g pensasmustikoita
- 200 g granaattiomenansiemeniä (pakaste)
Kirsikkaolutsiirappi
- 2 dl kirsikkaolutta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Valmista ensin olutsiirappi. Mittaa kirsikkaolut kattilaan ja lisää sokerit. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
2. Leikkaa appelsiinit kuorettomiksi lohkoiksi. Lohko myös luumut ja viikunat. Puolita pensasmustikat. Kääntele kaikki hedelmäsalaatin ainekset sekaisin kulhossa.
3. Kaada joukkoon jäähtynyt kirsikkaolutsiirappi ja anna maustua hetki.
4. Jaa hedelmäsalaatti annoskulhoihin.
Vinkki! Voit halutessasi tarjota salaatin kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Katso myös: Hedelmäsalaatti ja passiohedelmäkastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Itämainen hedelmäsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous