Reseptit

Hedelmäsalaatti ja kirsikkaolutsiirappi

Hedelmäsalaatti ja kirsikkaolutsiirappi on täydellinen syysaterian päätös. Sesongin hedelmät saavat upean maun kirsikkaoluesta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hedelmäsalaatti

  • 2 appelsiinia
  • 3-4 luumua
  • 3-4 viikunaa
  • 100 g pensasmustikoita
  • 200 g granaattiomenansiemeniä (pakaste)

Kirsikkaolutsiirappi

  • 2 dl kirsikkaolutta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Valmista ensin olutsiirappi. Mittaa kirsikkaolut kattilaan ja lisää sokerit. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

2. Leikkaa appelsiinit kuorettomiksi lohkoiksi. Lohko myös luumut ja viikunat. Puolita pensasmustikat. Kääntele kaikki hedelmäsalaatin ainekset sekaisin kulhossa.

3. Kaada joukkoon jäähtynyt kirsikkaolutsiirappi ja anna maustua hetki.

4. Jaa hedelmäsalaatti annoskulhoihin.

Vinkki! Voit halutessasi tarjota salaatin kanssa vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Katso myös: Hedelmäsalaatti ja passiohedelmäkastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Itämainen hedelmäsalaatti

X