8.5.2012

Helppo kaalilaatikko

Teksti: Elisa Johansson

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 l rasvatonta maitoa
1.5 dl riisi-ohraseosta
1 tl mineraalisuolaa
1 kg valkokaalia
vettä
mineraalisuolaa
400 g paistijauhelihaa tai 4 dl kiehautettuja, hienonnettuja sieniä
2 sipulia varsineen
1 tl mineraalisuolaa
1/4 tl mustapippuria
muutama tuore meiraminoksa tai 1 rkl kuivattua meiramia
2 munaa

Valmistusohje

Nauti tämä kevyt kaalilaatikko puolukkasurvoksen kanssa.

Näin valmistat kaalilaatikon:

  1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää riisi-ohraseos. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Mausta puuro suolalla.
  2. Hienonna puuron kypsyessä kaali ja keitä sitä miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia tai kunnes kaali on pehmennyt. Valuta kaali.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Hienonna sipulit sekä niiden varret ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Jos käytät sieniä, hauduta niitäkin sipulin kanssa muutama minuutti. Lisää tarvittaessa pannuun tilkka öljyä.
  4. Sekoita keskenään puuro, kaali ja jauheliha-sipuliseos. Mausta seos hienonnetulla tuoreella meiramilla tai kuivatulla meiramilla ja lisää joukkoon munat.
  5. Kaada seos yhteen suureen tai pariin pienempään voideltuun uunivuokaan ja kypsennä kaalilaatikko 175 asteen uuninlämmössä 1–1 1/2 tuntia.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi