Reseptit

Helppo kasvismunakas

Kasvismunakas antaa puhtia päivään. Se sopii hyvin täyttäväksi aamiaiseksi tai vähähiilihydraattiseksi lounaaksi.

Teksti:
Senja Jääskeläinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni sipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa (n. 250 g)
  • 150 g parsakaalia
  • 150 g pinaattia tuoreena tai pakasteena
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1-2 tl provencen tai välimeren yrttiseosta

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli, pilko kesäkurpitsa ja parsakaali. Kuullota kasvikset öljyssä pinnoitetulla pannulla. Lisää viimeiseksi pinaatti.
  2. Sekoita munat, vesi, tärkkelys ja mausteet ja kaada seos kasvisten päälle.
  3. Vähennä lämpöä, peitä pannu kannella ja anna munakkaan hyytyä hitaasti miedolla lämmöllä. Tarjoa heti.

VINKKI Kokeile myös tomaatti-basilikamunakasta. Käytä siihen 200 g halkaistuja kirsikkatomaatteja ja 5-10 basilikanlehteä. Kokeile munakkaan täytteenä myös pakastekasviksia. VINKKI Halutessasi voit ripotella munakkaan päälle kypsymisen loppuvaiheessa hieman voimakkaan makuista juustoa. Jo muutama pieni lastu parmesaania antaa riittävästi lisämakua. Munakkaan mausteeksi sopii loistavasti myös rakuuna tai tippa tabaskoa.

X