Helppo omenapiirakka
Mantelimassa ja -rouhe tekevät arkisesta omppupiirakasta vähän juhlavamman. Tarjoa omenapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainekset
- 1 paketti valmista murotaikinaa
- noin 6 omenaa
- 75 g mantelimassaa
- kourallinen manteleita
- 25 g sulatettua voita
- 1–2 rkl juoksevaa hunajaa tai
- sokeria
Valmistusohje
Helppo omenapiirakka syntyy näin.
1. Sulata murotaikina ja painele se matalareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Raasta mantelimassa piirakkapohjan päälle, lisää pinnalle rouhitut mantelit ja kuoritut, lohkotut omenat. Sivele omenat voisulalla ja makeuta hunajalla tai sokerilla. Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes pohja on kypsää ja omenalohkot pehmenneet.
3. Tarjoa tämä helppo omenapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.
Lisää suussasulavia omenapiirakoita:
Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka
Kotiliesi.fi: Amerikkalainen omenapiiras
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous