Reseptit

Helppo omenapiirakka

Mantelimassa ja -rouhe tekevät arkisesta omppupiirakasta vähän juhlavamman. Tarjoa omenapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Mantelimassa ja -rouhe tekevät arkisesta omppupiirakasta vähän juhlavamman.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 paketti valmista murotaikinaa
  • noin 6 omenaa
  • 75 g mantelimassaa
  • kourallinen manteleita
  • 25 g sulatettua voita
  • 1–2 rkl juoksevaa hunajaa tai
  • sokeria

Valmistusohje

Helppo omenapiirakka syntyy näin.

1. Sulata murotaikina ja painele se matalareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Raasta mantelimassa piirakkapohjan päälle, lisää pinnalle rouhitut mantelit ja kuoritut, lohkotut omenat. Sivele omenat voisulalla ja makeuta hunajalla tai sokerilla. Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia tai kunnes pohja on kypsää ja omenalohkot pehmenneet.

3. Tarjoa tämä helppo omenapiirakka haaleana vaniljajäätelön tai –kastikkeen kanssa.

Lisää suussasulavia omenapiirakoita:

omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

945280-pienet-omenapiirakat.jpg

Omenakorit – pienet omenapiirakat

760803-pahkinaomenapiiras_Rista.jpg

Pähkinäinen omenapiiras

Kotiliesi.fi: Amerikkalainen omenapiiras

X